Bošković na sajmu naoružanja

Autor:

Ministar odbrane Crne Gore, Predrag Bošković, posjetio je sajam naoružanja „Eurosatory 2018“, koji organizuje francusko Udruženje proizvođača vojne opreme, a održava se od 11. do 15. juna u blizini Pariza.

0
A- A A+
Predrag Bošković Boskovic bošković Foto: MONDO/Gordana Bojanić

  Sajam održava svake druge godine, i važi za jedan od najvećih međunarodnih događaja odbrambene i bezbjednosne industrije, koji je posvećen naoružanju kopnene vojske i protiv-vazdušne odbrane.

"Očekuje se veća posjećenost sajmu nego na prethodnom, održanom 2016.godine, na kojem je bilo prisutno 1.571 izlagača, 57 hiljada posjetilaca, kao i 212 zvaničnih delegacija iz 94 zemlje, koje su vodili ministri odbrane i unutrašnjih poslova, načelnici generalštaba, direktori za naoružanje i ostali visoki zvaničnici", kaže se u saopštenju.

Bošković se susreo sa predstavnicima prestižnih kompanija i razgovarao o mogućoj saradnji na polju modernizacije opreme Vojske Crne Gore.

U fokusu je oprema za koju država namjenski i strateški opredjeljuje sredstva i druge proizvode iz domena odbrambene industrije koji su neophodni za unaprijeđenje kapaciteta naše Vojske.

"Tokom posjete Parizu, Bošković će imati zvaničan susret sa ministarkom Vojske Francuske, Florens Parli, što će predstavljati priliku za razmatranje modaliteta za intenziviranje saradnje dvije zemlje u oblasti odbrane kao i razmjenu mišljenja o aktuelnim bezbjednosnim izazovima i prijetnjama u međunarodnoj zajednici", kaže se u saopštenju.

Sve vijesti