Novljanin htio da prikrije samoranjavanje

Autor:

Službenici Uprave policije Herceg Novi uhapsili su bezbjednosno interesantno lice K.V. (39) iz Herceg Novog zbog nedozvoljnog držanja oružja i eksplozivnih materija.

0
A- A A+

  Naime, K.V. se, 1. juna, u jednom stanu u ulici Sava Bajkovića, ranio poštoljem koji je ilegalno posjedovao, tom prilikom ga je je ispaljeni projektil pogodio u desnu
nadlakticu nanoseći mu ustrelnu ranu.

K.V. je ukazana medicinska pomoć u PZU Bolnica Meljine, a zaposleni ove bolnice su događaj prijavili CB Herceg Novi.

Kriminalisitičkom obradom službenici CB Herceg Novi su prikupili materijalne dokaze i došli do sumnje da je K.V. navedenog dana sam sebe povrijedio iz vatrenog oružja, i da je, kako se sumnja, da bi prikrio ovaj događaj, angažovao P.V. (44) iz Herceg Novog da preuzme pištolj i da ga sakrije, što je on i učiio i predmetni pištolj sakrio u Meljinama.

Ubrzo nakon prijavljenog događaja policijski službenici CB Herceg Novi su pronašli pištolj kalibra 7,65 mm sa okvirom u kojem se nalazilo pet metaka.

Službenici CB Herceg Novi su državnom tužiocu u ODT u Herceg Novom podnijeli krivičnu prijavu protiv P.V. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela. Pronađeni i oduzeti pištolj je upućen u Forenzički centar radi vještačenja.

K.V. je juče, nakon otpusta sa bolničkog liječenja, uhapšen i uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu, koji je za njega donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu zbog postojanja osovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Sve vijesti