DPS: Nova etapa političkog života Crne Gore

Autor:

Posljednji lokalni izbori, zajedno sa predsjedničkim, usljed rezultatske superiornosti i kardinalno važnih poruka - najavljuju suštinsku novu etapu političkog i društvenog života Crne Gore, ocijenio poslanik DPS-a Nikola Rakočević

0
A- A A+
DPS, Slavlje Foto: MONDO/Gordana Bojanić

  On je rekao da trijumf DPS-a u oba ta izborna procesa predstavlja zatvaranje turbulentnog poglavlja.

"U kojem je opozicija nedostatak vlastitog kvaliteta i ideja pokušavala da nadomjesti beskrupuloznošću metoda destrukcije (uključujući i one protivzakonite), prizemnim jezikom uvreda, diskvalifikacijama ljudi, stranke i u krajnjem - ogromnog broja građana Crne Gore koji, u skladu sa svojom demokratskom voljom, nijesu birali opoziciju", rekao je Rakočević.

On je kazao da su birači, dva puta za svega mjesec, donijeli mnogoznačne odluke i da je svako dobio po političkoj zasluzi.

"DPS je nagrađen apsolutnim povjerenjem, ne samo zbog dosadašnjih vidljivih i konkretnih učinaka ukupne državne politike, nego i zbog toga što su upravo u DPS-ovoj ponudi nove energije, kompetentnih znanja i programa za još snažniji razvoj Crne Gore, prepoznali volju i sposobnost da razumije novo vrijeme i savremene izazove", smatra Rakočević.

On je ocijenio da su istovremeno, birači odlučili da politički kazne one koji su šovinizmom i nasiljem htjeli do vlasti.

"Ali i da razobliče one druge, udružene u politički konkubinat lažnog nadnacionalnog pomirenja, jednog bučnog i vlastohlepnog saveza u službi medijskih tajkuna i nekih zakulisnih režisera naše političke stvarnosti", ocijenio je Rakočević.

On smatra da su birači odlučili da pošalju u političku prošlost one koji su zgazili vlastitu programsku povelju i saradnjom sa osvjedočenim protivnicima crnogorske nezavisnosti postali talac jednog političkog ega na steroidima.

"Svako je prema zaslugama na izborima dobio pravednu cijenu! Neće valjda opet biti, a bivalo je prečesto, da građani ne valjaju i da su “gangsteri oteli pobjedu” već profesionalnim gubitnicima?!", kazao je Rakočević.

On je rekao da ih "hronični nedostatak kulture poraza, da se pobjedniku civilizovano čestita, sve zajedno ih neizbježno vodi u nova posrtanja i poraze".

"Tu im ne može pomoći ni propagandna pristrasnost medijskih mentora, jer je od konstrukcijske greške u tom opozicionom aparatu — svi su krivi i svi su loši, osim onih koji neuspješno vode stranke iz jedne političke havarije u drugu još goru — od onoga čega bi trebalo da se postide,oni se time hvale", kazao je Rakočević.

On je dodao da su umjesto da se časno povuku i ustupe mjesto boljima, oni od svojih poraza napravili kapitale i odlikovanja.

"Njihovo povlačenje bi bilo ljekovito i za njih i za Crnu Goru, za njeno ukupno nepredovanje, jer svaka pametna vlast priželjkuje i dobru, podsticajnu političku konkurenciju", ocijenio je Rakolević.

On je rekao da u DPS-u imaju razloga za ponos i radost, uz nezaobilaznu zahvalnost svakom njihovom članu i glasaču, ali da ne smiju da zaborave da su pred svima nove odgovornosti i izazovi.

"Čeka nas ogroman posao u svim lokalnim zajednicama, jer moramo realizovati izborne programe kojima su građani ukazali povjerenje.
Naši timovi, kako na lokalnom, tako i na državnom nivou, spremni su i sposobni da nastave da riječi i obećanja pretoče u djela i da zajedno dosegnemo krajnji cilj politike DPS-a – viši kvalitet života za sve građane", kazao je Rakočević.

On je ocijenio da su za takvu bolju i izglednu budućnost potrebni svi potencijali crnogorskog društva.

"Zato smo iskreno odani ideji novog političkog razumijevanja i savremenog društvenog dogovora, oko naših glavnih razvojnih i državnih prioriteta, sa svima kojima je Crna Gora iznad svega. Pobjeda DPS-a stabilizuje naše društvo i najavljuje novu etapu jos dinamičnijeg i nesmetanog napretka", zaključio je Rakočević.

Tagovi:
Sve vijesti