PES u mukama: Otkazana licenca, uzela je FIFA?

PES 2019 ostao je bez jednog od značajnih klubova godinu dana ranije!

0
A- A A+

Borusija Dortmund neće biti deo PES 2019 licenci kad se igra ove godine (avgust) pojavi u prodaji. Ovu vest objavio je klub sam, iznenadivši tako sve igrače Pro Evolution Soccer-a, jer je licenca važila još godinu dana i trebalo je da bude obnovljena.

Da je odluka doneta iznenada potvrđuju i marketing materijali i video prezentacije igre, koje su u najavi za sezonu 2019 uključivali i Borusiju Dortmund. Ipak, nakon što je i na Konami-jevom zvaničnom sajtu objavljeno da je licenca povučena, jasno je da tog kluba u PES 209 neće biti.

PES 2019: Licencirano sedam zvaničnih liga

Sajt Eurogamer preneo je priču da je u sve prste umešala FIFA serijal tj. EA Sports, koji je iznenada upao u problem zbog FIFA 18 igre, jer se SAD nije kvalifikovala na svetsko prvenstvo, što će se odraziti na prodaju tj. zaradu igre putem World Cup dodatka (koji se pojavio 29. maja sa revidiranim ocenama igrača), pa su odlučili da za FIFA 19 osiguraju najveće zvezde. Među Borusijinim zvezdama je i Kristijan Pulišić, koji je izuzetno popularan u SAD.

Da li je sve ovo istina saznaćemo već na E3 sajmu, na kojem EA Sports ima zakazanu premijeru već neko vreme…

Nakon gubitka UEFA licence problemi za PES 2019 se nastavljaju.

PES je sa Borusijom Dortmud imao licencu prvobitno do 2020. godine, koja je uključivala igrače, klub, logotipe, grb, stadione i druge elemente, koji pripadaju tom timu.

Sve vijesti