Pens: Cijenimo što ste protjerali ruskog diplomatu

Autor:

Sjedinjene Američke Države (SAD) cijene odluku Crne Gore da stane uz Ujedinjeno Kraljevstvo i druge saveznice protjerivanjem ruskog diplomate, poručio je američki potpredsjednik, Majk Pens.

2
A- A A+On je čestitao Milu Đukanoviću izbor za predsjednika Crne Gore i poručio da SAD ostaju posvećene podršci Crne Gore koja, kako je rekao, radi na unapređenju životnog standarda i bezbjednosti za sve crnogorske građane.

„Brzi i efikasni odgovor vaše Vlade na bombaški napad na Ambasadu SAD-a u februaru bila je snažna potvrda našeg partnerstva“, naveo je Pens.

Kako je dodao, američka administracija cijeni odluku Crne Gore da stane uz Ujedinjeno Kraljevstvo i druge saveznice protjerivanjem ruskog diplomate.

„Ova snažna, koordinisana akcija poslala je jasnu poruku Kremlju da opasno i destabilizujuće ponašanje Rusije neće biti tolerisano“, rekao je Pens.

On se zahvalio Crnoj Gori za posvećenost ispunjavanju Plana investiranja u odbranu iz Velsa i poručio da se raduje daljem produbljivanju bliskih odnosa kao saveznica i prijatelja.

Sve vijesti