Dani filma višegradske četvorke u Dodestu

Autor:

U okviru revije “Dani filma višegradske četvorke” koju filmski program KIC-a “Budo Tomović” priređuje u saradnji sa inostranim partnerima, ambasadama biće predstavljeni filmovi novije produkcije iz Mađarske, Češke, Poljske i Slovačke.

0
A- A A+
cineplexx, bioskop, big fashion, tržni centar Foto: Mondo/ Goran SivačkiRevija će biti organizovana od 4. do 7. juna u sali DODEST, sa početkom u 20 sati. Ulaz je besplatan.

Mađarski film “Zadavljena – A Martfüi Rem” (2016) reditelja Árpáda Sopsitsa otvoriće reviju u ponedjeljak, 4. juna. Zasnovan na istinitom događaju, ovaj psihološki triler se dešava u Mađarskoj provinciji šezdesetih, kada gradić Martfu biva pogođen nizom svirepih ubistava.

Drugog dana, tačnije u utorak, 5. juna publika će biti u prilici da se upozna sa filmom slovačke produkcije “Sve ili ništa – Vsetko alebo nic” (2017) koji je nastao u režiji Marte Ferencove. Tri najbolja prijatelja u ovom filmu dio su intrigantne ljubavne priče.

Pretposljednji dan revije, srijeda, 6.jun biće u znaku češkog filma “Učiteljica – Ucitelka” (2016) Jana Hrebejka. U filmu grupa roditelja pokušava se oduprijeti korumpiranoj učiteljici koja maltretira njihovu djecu.

Kraj revije, četvrtak, 7. jun obilježiće film poljske produkcije “Peto godišnje doba – Piąta pora roku” (2012) koji je režirao Jerzy Domaradzki. Tokom putovanja s jednog na drugi kraj poljske, dvije izgubljene duše povezaće prijateljstvo koje će premostiti i najdublje razlike.

Tagovi:
Sve vijesti