Podgoričani o dres kodu: Nema toga na +40! ANKETA

Jesu li muškarci diskriminisani u odnosu na žene kada je riječ o odijevanju i u kojoj mjeri poštuju dres kod, pitali smo građane Podgorice.

Podgoričani o dres kodu: Nema toga na +40! ANKETA Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Učenik podgoričke gimnazije koji je nedavno u školu došao u suknji pokrenuo je temu o dres kodu, odnosno pravilima oblačenja u školama, ali i drugim ustanovama.

Muškarci se odavno žale na nelogičnosti pri primjeni dres koda, a gest podgoričkog učenika uglavnom je naišao na pozitivne komentare. Dok je ženama dozvoljeno da na posao, u školu, ali i banku, poštu, opštinu, dolaze u suknjama (ne kraćim od pet centimetara iznad koljena!), muškarci ne mogu nositi bermude što je za mnoge neshvatljivo pravilo.

Čini se da žene imaju više slobode kada je riječ o odijevanju u vrelim ljetnjim danima, šta vi mislite recite nam u anketi:

Stanovnici Podgorice smatraju da pravila oblačenja nije lako ispoštovati u gradu kojem temperatura dostiže i 40 podiok i da dres kod krše uglavnom žene. Pitali smo ih i šta misle o gestu podgoričkog učenika i da li pravila oblačenja treba mijenjati (u korist muškaraca):

Izvor: MONDO
Tagovi:
Sve vijesti