''Crna Gora želi nastavak serije i u Slovačkoj''

Autor:

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore želi da slavi i u Mihalovcima i zadrži maksimalan učinak u dosadašnjem dijelu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, kazala je kapiten Jovanka Radičević.

''Crna Gora želi nastavak serije i u Slovačkoj'' Foto: MN Press

Crna Gora će sjutra u Mihalovcima igrati sa Slovačkom utakmicu petog kola druge kvalifikacione grupe.

Radičević je kazala da je cilj jasan bez obzira na podmlađeni sastav reprezentacije.

"Naš cilj je da damo svoj maksimum i ostvarimo pobjedu. Igraćemo u potpuno drugačijem sastavu nego ranje, dosta je mladih igračica. Selektor Per Johanson želi da proba i pruži šansu mladima, da vidi na koga može da računa u narednom periodu", rekla je Radičević.

Lijevo krilo Majda Mehmedović, kazala je da će biti teško odigrati posljednja dva meča u kvalifikacijama na kraju sezone.

"Završena je sezona i biće teško odigrati posljednje dvije utakmice sa Slovačkom i Italijom. Nadam se da ćemo odigrati dobro i sa dvije pobjede završiti kvalifikacije", kazala Mehmedović.

Golman Marina Rajčić očekuje dvije teške utakmice, ali i dvije pobjede.

"Slovačka je ozbiljna, kvalitetna ekipa. Biće teško, posebno ako se uzme u vidu da su to posljednje dvije utakmice sezone. Moramo biti ozbiljni, odigrati dobro i biti skoncenrisani", kazala je Rajčić.

Crnogorska reprezentacija, nakon četiri odigrana kola, ima maksimalan učinak i obezbijedila je plasman na decembarsko Prvenstvo Evrope u Francuskoj.

Prvi međusobni duel u Baru dobila je 24:23.

Utakmica u Mihalovcima počeće u 19 sati.

Crnogorska selekcija kvalifikacije će završiti 2. juna duelom sa Italijom u Podgorici.

Sve vijesti