Tužba protiv Radunovića i pojedinih medija?

Autor:

Ljiljana Manojlović iz Podgorice najavila je juče da će podnijeti krivičnu prijavu protiv jednog od lidera Demokratskog fronta Slavena Radunovića, izborne komisije na njenom biračkom mjestu i medija koji su objavili njenu fotografiju.

0
A- A A+
Slaven Radunović Branko Radulović Foto: MONDO/Gordana Bojanić

  Podsjećamo njena fotografija sa lične karte i pasoša objavljena je juče na Facebook profilu Radunovića, a potom i u drugim medijima.

“Podnijeću krivičnu prijavu protiv Slavena Radunovića, izborne komisije koja je bila na mom biračkom mjestu i svih medija koji su objavili moju fotografiju, među njima su Vijesti, Kolektiv, Volim Podgoricu”, kazala je Ljiljana za Antenu M.

Njen brat Željko Perović juče je pošao da iskoristi biračko pravo i podnese zahtjev da bi njegovoj sestri bilo omogućeno da glasa putem pisma.

“Otišao sam na biračko mjesto 79A, donio zahtjev koji je potpisala moja sestra. Ona je bolesna, ima melanom i ne smije da se izlaže suncu, a htjela je da iskoristi svoje biračko pravo. Pošao sam sa zahtjevom i njenom ličnom kartom koja je izvađena 2010, a fotografija koja se pojavila u bazi je fotografija od prošle godine”, rekao je on i dodao da je, nakon što se pojavila fotografija, nastala pometnja.

On je kazao da su članovi odbora odmah saopštili da to nije ista osoba i ne može da joj se omogući da glasa.

Uvjeren je da je njegovoj sestri prekršeno pravo na zaštitu ličnih podataka i ljudskih prava i da je najodgovorniji za to Slaven Radunović.

Sve vijesti