Uhapšena supruga kralja droge El Menčoa

Autor:

Vlada Meksika saopštila je danas da je uhapsila suprugu vođe kralja droge Nemesija Osegere, poznatijeg kao El Menčo, na osnovu optužbi za pranje novca za njegov moćni narko-kartel, koji se okrivljuje za transfer heroina u SAD.

0
A- A A+

Izvor: Youtube/Excélsior TV


Osegera je najpoznatiji kralj droge u Meksiku posle El Čapoa, koji je izručen SAD prošle godine.

Njegova žena, Rosalinda Garsija zadržana je u pritvoru u predgrađu Zapopana, u zapadnoj meksičkoj državi Helisko, "bez ijednog ispaljenog hica", nakon što je sud naredio njeno hapšenje zbog optužbi za organizovani kriminal i pranje novca, rekao je ministar unutrašnjih poslova Alfonso Navarete na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, Garsija je navodno upravljala sredstvima za Kartel nove generacije Heliska njenog supruga, koji vlasti smatraju najmoćnijim narko-kartelom Meksika s obzirom na to da posluje u SAD, Latinskoj Americi, Africi, Evropi i Aziji, prenosi Rojters.

Američki agenti u Čikagu su u martu proglasili El Menčoa javnim neprijateljem broj jedan i optužili njegovu bandu za upotrebu "ekstremnog nasilja" kako bi proširili svoj udeo u trgovini heroinom.
SAD nude pet miliona dolara za informaciju koja bi dovela do toga da se uhvati El Menčo.

Meksiko:Drogu u SAD lansirali vazdušnim topom

Sve vijesti