Ronaldo, ako nije do novca, do čega je?

Autor:

"Ja ne pričam mnogo, ali kad kažem - kažem mnogo", poručuje Ronaldo koji je nagovijestio odlazak iz Reala. Navodi da novac nije problem...

Odmah nakon finala Lige šampiona "hladan tuš" za navijače Real Madrida.

Kristijano Ronaldo je na terenu "Olimpijskog stadiona" u Kijevu novinarima o Realu pričao u perfektu uz poruku "bilo je lijepo", čime je zabrinuo navijače koji su njegove riječi protumačili kao oproštaj od kluba.

Slavni Portugalac osvojio je peti trofej Lige šampiona sa "kraljevskim klubom" i ponovo pažnju javnosti usmjerio na sebe - iako je u finalu bio daleko od svog nivoa.

/TITULA, PA ŠOK - RONALDO SE OPROSTIO OD REALA?/

Arogantnost ili ne?

"Liga šampiona bi trebalo da promijeni ime u CR7 Liga šampiona...", uz osmijeh je rekao Ronaldo. "Osvajao sam je pet puta i ponovo sam najbolji strijelac i ne mogu da budem tužan. Moja budućnost? Sada ću uživati u ovom trofeju, a u narednih nekoliko dana ću dati odgovore navijačima, koji su bili na mojoj strani. Bilo je lijepo igrati u Madridu".

Svi svjetski mediji brzo su prenijeli njegovu izjavu, čak su o njoj govorili i saigrači (Ramos: "Ronaldo mora da objasni svoje riječi") i trener (Zidan: "Ronaldo mora da ostane u Realu"), a u miks-zoni Portugalac je priznao da možda nije vrijeme i mjesto za to što je kazao.

"Možda su neke moje riječi istrgnute iz konteksta, a možda nije ni trebalo da kažem ono na terenu. Nisam vjerovao da će moje riječi odjeknuti tako snažno. Radije ne bih dužio priču, već uživao u tome što smo opet na vrhu Evrope. Srećan sam, znam da smo najbolji u najjačem takmičenju i da lične situacije nisu važne. Imaću priliku da govorim kasnije", rekao je Ronaldo.

Međutim, nije se završilo samo na ovome...

"Nije bio idealan trenutak da kažem šta mi je na duši, ali pošto će se nešto desiti, red je da budem pošten. Ja ne pričam mnogo, ali kad kažem - kažem mnogo. Nije možda bilo vrijeme, međutim, ne žalim, jer ako si pošten - nekada i držiš jezik za zubima, ali ponekad izgubiš kontrolu. Mislim da sam bio jasan, govorim ono što vidim... Mogu vam reći i da sam pričao sa menadžerom, tako da ovo nije bilo baš vruće glave", rekao je Ronaldo i poentirao:

"Problemi nisu od juče i ne tiču se novca, a ne mogu se novcem ni riješiti".

U čemu je onda problem sa Ronaldom u Realu?


Da li je ovo bio još jedan pokušaj da dobije povećanje plate (ima ugovor do 2021. godine i izlaznu klauzulu na milijardu eura), da li je "odovoljio" u Real Madridu i traži novi izazov u karijeri ili je ovo bila poruka predsjedniku kluba da je potrebno da dovede SKUPOCENA pojačanja tokom narednog prelaznog roka.

Dugo se priča o Nejmaru u Realu, pa je možda ovo baš bio Ronaldov pokušaj da natjera klub da "razbije kasu" kako bi Real nastavio svoju dominaciju na svim poljima.

Da li odlazi?

"Ništa ne garantujem i neću se kriti. U narednih nekoliko dana oglasiću se ponovo i tad ću reći sve navijačima koji su me oduvijek podržavali", zaključio je Ronaldo.

Tagovi:
Sve vijesti