Marković: Kriminalci sada imaju problem sa državom

Autor:

Kriminal je stao naspram države i ona će taj problem riješiti koristeći sva raspoloživa sredstva koja pripadaju jednom demokratskom društvu da bi ono bilo bezbijedno i sigurno, poručio je premijer Duško Marković.

2
A- A A+On je novinarima u Pljevljima, gdje je otvorio Dom kulture, kazao da je će uraditi sve da Crna Gora bude sigurna, a svaki građanin i porodica bezbjedna.

„Nećemo žaliti angažovanje ljudskih resursa koje nemamo, niti novca koji nam je potreban da ovo izazovu stanemo na kraj. Nećemo bježati ni od odgovornosti za nemanje rezultata", rekao je Marković odgovarajući na pitanje da li su specijalni timovi dovoljni ili se razmišlja o uvođenju novih mjera kako bi sigurnost građana bila na višem nivou nakon poslednjih ubistava u Podgorici.

"Mijenjaćemo starješine dok ne riješe napade"„Vjerujem da ćete u narednim danima svjedočiti o tom našem pristupu i odluci Vlade, u svakom smislu”, rekao je Marković.

Premijer je kazao da je kriminal stao naspram države.

„Bez obzira o kojim se kriminalni grupama radi one sada imaju problem sa državom. Država će taj problem riješiti koristeći sva raspoloživa sredstva koja pripadaju jednom demokratskom društvu da bi ono bilo bezbijedno i sigurno“, poručio je Marković.

Na pitanje hoće li angažovati službe iz inostranstva da pomognu u borbi sa kriminalom, Marković je kazao da neće tražiti da se angažuju nego da rade svoj posao.

Marković: Što obećamo, to i uradimo (FOTO)"Nalogodavci likvidacija u Crnoj Gori danas sjede na evropskim adresama i osjećaju se komforno, tako da ćemo od evropskih partnera tražiti da rade zajedno s nama. Ovo nije samo domaći problem Crne Gore", rekao je Marković.

Sve vijesti