Britanci posjetili m:tel digitalnu fabriku

Autor:

Delegacija iz Velike Britanije koju je predvodio zamjenik britanskog ambasadora u Crnoj Gori Gevin Vesi, posjetila je danas m:tel digitalnu fabriku, centar za razvoj tehnološkog preduzetništva.

0
A- A A+
Foto: PROMO/m:tel

  Cilj posjete je jačanje startap i preduzetničke zajednice u Crnoj Gori.

Trenutno najrazvijenije startap kompanije u Crnoj Gori, njih 11, imali su priliku da danas prezentuju svoje ideje pred šefom odjeljenja za globalno preduzetništvo, Derekom Gudvinom, a prezentacijama je prisustvovao poznati britanski investitor i jedan od najuspješnih preduzetnika u Velikoj Britaniji, Endru Hamfriz, koji je i sam bio tvorac startapa čija je vrijednost za kratko vrijeme dostigla čak 42 miliona dolara.

Gudvin i Hamfriz su razgovarali sa kreatorima startap kompanija i upoznali ih sa najnovijim trendovima na svjetskoj startap sceni. Predstvaljeni su između ostalog startapovi pod nazivom Seljak.me, Kukica, Badger, Daktilograf, Talkini, Marlek…

Posjeta je održana u susret samitu zemalja Zapadnog Balkana o globalnom preduzetničkom programu.

Takođe, predstavnici britanske ambasade upoznali su se sa konceptom rada M:tel digitalne fabrike, njenom startap akademijom, co-working prostorom.

Gosti iz Velike Britanije naročito su bili oduševljeni činjenicom da je co-working space u M:tel digitalnoj fabrici besplatan i da je jedna velika korporacija kao što je m:tel među prvima u Crnoj Gori krenula sa ovakvim projektom.

M:tel digitalna fabrika počela je sa radom 20. septembra prošle godine a do danas u njoj je održano preko sto besplatnih predavanja čiji je cilj jačanje digitalne zajednice i preduzetništva u Crnoj Gori.

Petočasovnim druženjem danas zvanično je počela saradnja Britanske ambasade u Crnoj Gori i m:tel digitalne fabrike.

Sve vijesti