Frka zbog Trampovih telefona - zašto ih ne mijenja

Tramp odbija zaštićeni telefon, od dva iPhone uređaja jedan je samo za Twitter.

Predsjednik SAD, Donald Tramp, koristi mobilne telefone u vlasništvu Bijele kuće, koji nisu opremljeni savremenom zaštitom, što je promjena prakse njegovih prethodnika i izlaže ga rizicima hakovanja i prisluškivanja, objavio je politico.com sajt, pozivajući se na dva neimenovana visoka zvaničnika Trampove administracije.

Navodi se da je aktuelni šef Bijele kuće, iako su ga saradnici ubjeđivali da treba jednom mjesečno da promijeni telefon, koji koristi za pisanje poruka na Twitteru, odbio to govoreći im da je to "isuviše nezgodno".

Donald Tramp: Igre krive za nasilje mladih

Prema tvrdnjama ovih zvaničnika, Tramp koristi najmanje dva iPhone telefona, jedan za pozive i drugi sa aplikacijom Twitter i masom novinskih sajtova. Oba telefona izdali su stručnjaci za informacione tehnologije Bijele kuće i Agencija za komunikacije Bijele kuće, u kojoj radi veliki broj vojnog osoblja zaduženog za nadgledanje telekomunikacija.

Navodi se da je Trampov prethodnik Barak Obama svakih 30 dana predavao telefone, koje mu je izdala Bijela kuća na provjeru stručnjacima, kako bi provjerili da nisu hakovani ili prisluškivani. Uz to, mobilni telefon koji Tramp koristi za pozive ima kameru i mikrofon, za razliku od onih koje je koristio Obama, što nosi rizik da hakeri mogu da mu pristupe. Navodi se da je GPS isključen na Trampovim uređajima.

Ono što niko nije objavio, za sada, jeste koje to iPhone modele koristi predsjednik Tramp.

Tagovi:
Sve vijesti