PSŽ zvao Bufona

Autor:

Šampion Francuske poslao je ponudu iskusnom golmanu, ali uprkos spekulacijama da je "to gotova stvar" Điđi tvrdi drugačije

0
A- A A+
Đanluiđi Bufon Foto: MN Press

Đanluiđi Bufon odlučio je da okonča veliko poglavlje u karijeri, kada se u subotu oprostio od Juventusa posle 17 sezona provedenih u tom klubu.

On je u najavi da odlazi iz torinskog kluba rekao da još nije doneo odluku da li će to biti i završetak njegove igračke karijere.

Neposredno pre poslednjeg meča sa Veronom u Seriji A, Điđi je već dobio nekoliko dobrih ponuda, između ostalih i od Liverpula, a onda je i bogati Pari sen Žermen ušao u trku za dovođenje iskusnog čuvara mreže.

Iako mediji u Francuskoj prenose da je to "to gotova stvar", jer su Parižani ponudili odlične uslove (navodno sedam miliona evra po sezoni i ugovor na dve godine), Bufon tvrdi da je malo drugačije.

"Potrebna mi je barem jedna nedelja mira da sve analiziram i razmislim. To nije jednostavan izbor. Kada imate 40 godina ne možete donositi odluke na prečac", poručio je Bufon za "Skaj Italija".

Celu priču "podgrejao" je predsednik Pari sen Žermena Naser Al-Kelaifi koji nije tajio da bi njegov klub voleo da ima u svojim redovima golmana poput Điđija Bufona.

"Bufon je fantastičan golman. Veoma je harizmatičan i veliki je džentlmen. Siguran sam da bi svi klubovi želeli da ga dovedu", rekao je prvi čovek Parižana u izjavi za "L’Ekip".

Sve vijesti