Američka igranka: Da li je FBI špijunirao Trampa?

Autor:

Ministarstvo pravde SAD zatražilo je od svog generalnog inspektora da ustanovi da li je bilo nepravilnosti ili političkih motiva u načinu na koji je Federalni istražni biro (FBI) vodio kontraobaveštaju istragu o Trampu.

0
A- A A+

Istraga o mogućem ruskom mešanju u američke predsedničke izbore 2016. godine je sada pod istragom, saopštila je portparolka Ministarstva Sara Isgur Flores.

Ministarstvo je zatražilo od generalnog inspektora, kao kontrolnog organa, da se konsultuje sa federalnim sudijom o tome da li će proširena istraga Suda za obaveštajni nadzor u inostranstvu (FISA) pronaći nove dokaze o mogućem nepravilnom ponašanju u istrazi FBI-ja nad onima koji su osumnjičeni da su sarađivali sa ruskim agentima, rekla je portparolka, prenosi Rojters.

FBI zbog Rusije ispituje zeta Donalda Trampa

Američki predsednik Donald Tramp poručio je danas da će, već sutra, tražiti da Ministarstvo pravde ispita da li su FBI ili Ministarstvo špijunirali njegovu predsedničku kampanju u političke svrhe i da li su bilo kakvi zahtevi za to došli iz administracije njegovog prethodnika Baraka Obame.

"Tražim, a to ću sutra učiniti i zvanično, da Ministarstvo pravde ispita da li su se FBI ili Ministarstvo infiltrirali ili špijunirali Trampovu kampanju u političke svrhe - i da li su bilo kakvi zahtevi za tako nešto došli od ljudi iz Obamine administracije", napisao je Tramp na Twitteru.

Tramp promoviše teoriju, koja cirkuliše po konzervativnim krugovima, o mogućoj špijunaži FBI nad njegovom kampanjom i predizbornim timom, navodi AP.

Međutim, Trampov advokat Rudi Đulijani bacio je sumnju na te optužbe prošle nedelje, rekavši da ni on ni predsednik ne znaju zasigurno da li je bilo špijunaže, ali je napomenuo da postoje podaci o mogućem "infiltriranju".

Tagovi:
Sve vijesti