SNP: Samostalno ćemo vršiti vlast u Plužinama

Autor:

Socijalistička narodna partija (SNP) je pobijedila na izborima u Plužinama i samostalno će vršiti vlast, saopšteno je večeras iz te partije.

SNP: Samostalno ćemo vršiti vlast u Plužinama Foto: MONDO

Kako je saopštio Slobodan Delić, predsjednik opštinskog odbora te partije u Plužinama, za njih je glasalo 1.145 birača ili 53 odsto, tako da će imati 17 ili 18 odborničkih mandata.

Vladimir Joković, predsjednik SNP je kazao da je ovo najubjedljivija pobjeda te partije u Pivi i da će po peti put uzastopno sami formirati vlast.

Slavlje u izbornom štabu SNP je već počelo kao i na ulicama Plužina.

Prema  podacima Opštinske izborne komisije (OIK) do 18 sati glasalo je 79,36 odsto birača.

Predsjednik OIK-a Milodarko Jokanović kazao je agenciji MINA da nisu zabilježene neregularnosti tokom izbornog dana.

Pravo glasa na izborima, ima 2.544 birača, koji mogu da glasaju na 26 biračkih mjesta.

Opštinskoj izbornoj komisiji izborne liste predale su četiri partije i jedna koalicija.

Prvi na glasačkom listiću su bili Socijaldemokrate "SD Ivan Brajović – Dosljedno za Plužine", a nosilac liste je Miodrag Bakrač.

Zatim  su slijedili koalicija Demokratskog fronta koju čine Nova srpska demokratija, Jugoslovenska komunistička partija Crne Gore i Demokratska narodna partija, a nosilac izborne liste je Zoran Blagojević, predsjednik OO Nove.

Socijalistička narodna partija, koju predvodi aktuelni predsjednik Opštine, Mijuško Bajagić, je bila pod rednim brojem tri.

Novica Gogić je nosilac liste "Aleksa Bečić–Demokrate–Pobjede, a ne podjele - Dođi kući imamo plan", koja je bila pod brojem četiri, dok je izborna lista "Za dobro građana Plužina! Pobjednički! DPS", koju predvodi predsjednica plužinskog odbora te partije, Ljiljana Blagojević, na petom mjestu.

Sve vijesti