Probajte da ne zaplačete - Adio Điđi! (VIDEO)

Autor:

Proslavu titule protiv Verone "pokvario" je oproštaj legendarnog Đanluiđija Bufona.

Juve je prošle sedmice u Rimu i matematički osigurao sedmi uzastopni Skudeto i za danas zakazao feštu, ali i oproštaj kluba vjerovatno najboljeg golmana ikada - Đanluiđija Bufona.

Danas u poslednjem, 38. kolu Serije A, Juve golovima Danijela Ruganija u 49. i Miralema Pjanića u 52. minutu vodi 2:1 protiv Verone, ali sam fudbal je "sporedna" stvar u Torinu.

Radost pomiješana sa suzama je krenula daleko prije početka meča, Bufon se već na zagrijavanju našao u zagrljaju navijača koji nisu krili svoju ljubav prema istinskoj ikoni italijanskog i svjetskog fudbala.

Svoju ljubav prema njima i "crno-bijelom" Bufon nikada nije krio, a najveći dokaz je "ponudio" kada je ostao vjeran čak i u Seriji B.

"Bili smo na moru kada smo saznali da je Juve ispao u drugu ligu. Pogledala sam Điđija i pitala 'Šta ćeš sad? Gdje ćeš?. On je samo rekao: 'Ostajem tu, čak i u Seriji B'. To vam je moj brat", rekla je sestra Đanluiđija Bufona prije meča.

Ipak, kraj je došao danas.

Bufon je igru napustio u 62. minutu, uz ovacije navijača, pruženu ruku igrača Verone i špalir pored klupe Juventusa.

Legendarni golman nije ostao imun i pustio je suzu na ovacije sa tribina koje su trajale prije početka meča, dok je bio na terenu, ali i kada ga je napustio.

Adio, Điđi!

Ipak, ne znamo i dalje da li je ovo oproštaj samo od Juventusa ili uopšte od fudbala pošto, navodno, Bufon na stolu ima nekoliko ponuda, između ostalog i Liverpula...

Sve vijesti