Yugoslavia Fest - mali festival kulture življenja

Autor:

Ovogodišnju sezonu festivala u Nikšiću otvara mali festival kulture življenja “ YUGOSLAVIA FEST ”

0
A- A A+

cineplexx, bioskop, big fashion, tržni centar Foto: Mondo/ Goran Sivački

  “YUGOSLAVIA FEST” je festival koji spaja umjetnost, kulturu, ekologiju i zdrave stilove života, ali promoviše i spaja tradicionalne i moderne vrijednosti.

Mali, porodični festival koji promoviše kulturu življenja održava od 25-27.maja na dvije lokacije, u hotelu Yugoslavia i na brdu Trebjesa u Nikšiću. Na programu festivala su pozorišne predstave, stand-up nastupi, performansi, interaktivne radionice, prezentacije… Art 365 uz podršku Opštine Nikšić i pomoć brojnih prijatelja festivala koji su prepoznali ideje i ciljeve festivala.

Na festivalu će od 21h na kultnoj Sceni 213 (hotel YUGOSLAVIA), koju na taj način čuvamo od zaborava, biti prikazane pozorišne predstave sa područja nekadašnje Jugoslavije 25.05. predstava "Naši dani" Radoslav Rale Milenković i 27.05. "Sve što ste hteli da znate o Džoniju"- Nikola Đuričko. Za smijeh će biti zaduženi i domaći,crnogorski stand-up komičari Braća Šuković koji će 26.05. imati svoj Open Air nastup. Nakon pozorišnih predstava predviđena su tematska koktel druženja u klubu Yugoslavia.

Dnevni program Festivala će se odvijati na omiljenom izletištu Nikšićana, na brdu Trebjesa gdje ćemo imati raznovrsni program namijenjen djeci i roditeljima. Promovisaćemo novi prostor za kulturni i umjetnički izraz – Scena 752 ( nadmorska visina brda Trebjesa) gdje će dječiji animatori kroz performanse i predstave zabavljati najmlađe goste

“Vrijeme je za magiju”, Davor Dragojević

· pozorišna predstava za djecu “Magija šumskog cvijeća” Malog pozorišta za djecu

· “Zabava luda- stvara čuda” Radojica Stanković-Šanta Panta

· Imaćemo Veliki saobraćajni čas Alfa centra edukativno-zabavni program gdje će najmlađi posjetioci učiti o bezbjednosti u saobraćajui a upoznati se na koji način se koriste namjenska vozila(policijska, hitna pomoć, vatrogasno vozilo)

· Na posebnom Hipotekarna banka IGRALIŠTU djeci vraćamo najljepše igre…klikere, lastiš, vijaču, hulahop,školice, trke u džakovima…

· Inovaciono-preduzetnički centar Tehnopolis predstaviće se programom “Bacimo svjetlost na nauku” gdje će mališani moći da se upoznaju sa hemijom i fizikom preko eksperimenata.

· Na sportskom poligonu školice sporta Talenat djeca će pokazati svoje sportske sposobnosti…

Nika kreativni kutak ugostiće kreativce i male umjetnike koji će predstaviti svoje likovni i dizajnerski talenat.

· Prijatelji izviđači iz Saveza izvidjača Crne Gore naučiće nas izviđačkim vještinama, ali i ukazati na značaj boravka u prirodi.

Iz Opštinske organizacije Crvenog krsta Nikšić učiće najmladje osnovama pružanja prve pomoći.

· Svoj nastup “Zemlje Balkana” imaće i najmlađi iz Javne predškolske ustanove “Dragan Kovačević” koji će biti i naši takmičari u različitim igrama

· Svoj prostor i vrijeme na Trebjesi imaće i pjesnici grada Nikšića kroz književni klub “Poenta poetika” Javne ustanove Zahumlje koji će na neformalan način kazivati poeziju, ali i ukazati da je poezija dio svakog čovjeka.

·Kroz razne interaktivne radionice posjetioci će učiti o biljnom i životinjskom svijetu na Trebjesi, imaćemo folklor i plesne nastupe, promovisaćemo pješačke i biciklističke staze, zdrav način života, bonton i značaj osmijeha.

Večernji program 25/26/27.05. 2018. Hotel Yugoslavia Scena 213

25.05. Predstava “Naši dani” Radoslav Rale Milenković

26.05. Stand up nastup “Z braćom” braće Šuković

27.05. Predstava “Sve što ste hteli da znate o Dzoniju” Nikola Djuričko

Sve vijesti