Zakletvu položilo 66 novih pripadnika Vojske

Autor:

Svečanim polaganjem zakletve u kasarni "Milovan Šaranović" u Danilovgradu, danas je 66 vojnika po ugovoru, oficira i podoficira stupilo u Vojsku Crne Gore (VCG), saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

0
A- A A+
garda, vojska srbije Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Kako su kazali iz tog resora, novu generaciju vojnika pozdravio je državni sekretar u Ministarstvu, Slobodan Filipović, sa uvjerenjem da će većina njih do kraja godine biti uključena i u prve vježbe na terenu.

"Zakletvu koju ćete danas dati je obećanje da ćete braniti i štititi Crnu Goru i njene građane u svim uslovima i od svih oblika ugrožavanja. Nikad ne zaboravite, gdje god bili i ma šta radili, da dok god nosite ovu časnu uniformu, na prvom mjestu vam uvijek mora biti Crna Gora", naglasio je Filipović.

On je rekao da vojni poziv nije nimalo jednostavan, i da se „u današnjem regionalnom i globalnom okruženju i izazovima sa kojima se susrijećemo traži stalno usavršavanje i neprekidni rad na razvoju sposobnosti“.

Filipović je poručio da je članstvo u NATO-u garant da će Crna Gora biti bezbjedna i sigurna, a njena Vojska obučena i opremljena.

"Ministarstvo će obezbijediti najbolje uslove za osposobljavanje i modernizaciju Vojske, a Generalštab će najbolje odabrati da vam prenesu znanja i vještine na čelu sa komandantima koji vam trebaju biti uzor u vojničkoj karijeri. Zato sa pravom kažemo da ste vi nova snaga VCG”, istakao je Filipović.

On se, kako je saopšteno, posebno zahvalio porodicama vojnika, uvjeravajući ih da će Ministarstvo i VCG svu pažnju i snagu usmjeriti na bezbjednost i dobrobit njihove djece i supružnika, kao i da će svi pod istim uslovima imati priliku da se obučavaju, dokažu i napreduju.

Sve vijesti