Visoki zvaničnici čestitali Đukanoviću

Autor:

Čestitke Predsjedniku Milu Đukanoviću povodom pobjede na predsjedničkim izborima uputili su poslanica Evropskog parlamenta , Ana Bilt, i visoki zvaničnici Kuvajta

0
A- A A+
Milo Đukanović Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević

  Kako je saopšteno iz DPS-a, poslanica u Evropskom parlamentu Ana Bilt čestitala je Đukanoviću na ostvarenoj pobjedi na predsjedničkim izborima i istakla da je dobro što imamo prijatelja u Plavomdvorcu, posebno u svijetlu evropske perspektive za Crnu Goru. Bilt je istakla da konflikti u Ukrajini i Siriji podsjećaju da se mir i sloboda nikada ne mogu uzeti zdravo za gotovo, i da je potrebno udružiti snage u borbi protiv protekcionizma, nacionalizma i ekstremizma.

Prestolonasljednik Kuvajta Navaf Al-Ahmed Al-Džaber Al-Sabah uputio je nasrdačnije čestitke Predsjedniku Đukanoviću i poželio mu uspjeh u obavljanju ove izuzetno odgovorne dužnosti, na dobrobit i u korist napretka prijateljskog crnogorskog naroda.

Predsjednik Vlade Kuvajta Džaber Al-Mubarak Al-Hamad Al-Sabah je  istakao da prijateljski odnosi povezuju dvije zemlje, uz želju da Kuvajt i Crna Gora osnaže bilateralnu saradnju u različitim oblastima, kako bi napretkom na tom polju još više doprinijeli dobrobiti naroda.

Predsjednik Skupštine Kuvajta Marzuk El-Ganim je  u svoje ime i u ime poslanika Narodne Skupštine Kuvajta istakao da je pobjeda Đukanovića potvrda povjerenja naroda Crne Gore u njegovu sposobnost da vodi državu prema većem razvoju i prosperitetu.

„Koristim ovu priliku da pozdravim istorijske i prijateljske odnose naše dvije zemlje koje sam oduvijek težio da promovišem i podignem na veći nivo, pod vodjstvom Njegovog Visočanstva Amir Sheika Sabaha Al-Ahmada Al-Jabera Al-Sabaha u interesu naša dva prijateljska naroda. Upućujem Vama Ekselencijo i vašoj prijateljskoj državi želje za najbolji uspjeh, beskrajan napredak i prosperitet“, navodi se u izjavi El-Ganima.

Sve vijesti