Kako su se spremili Gordić, Popović i Šehović FOTO

Autor:

Donosimo vam priču o Radomiru Obreniću koji je zaslužan za odličnu fizičku spremu mnogih naših poznatih sportista.

Kako su se spremili Gordić, Popović i Šehović FOTO Foto: MONDO

O poznatom crnogorskom treneru Radomiru Obreniću, koji je zasluzan za fizičku spremu Nemanje Gordića, Petra Popovića, Seada Šehovića, Tanje Bokan i mnogih drugih naših sportista, pisao je prestižni sajt Strengh sensei čuvenog Čarlsa Polikina.

Fotogalerija:

Radomirova trenerska karijera počinje nakon situacije gdje je i sam povrijedio koljeno. Tako je inženjer računarstva, odlučio da se edukuje i sazna sto je moguće više o trenerskom poslu. Prvo je pohađao seminare kod Miloša Šarčeva, a zatim je čuvši Miloševo oduševljenje Čarlsom i njegovoj svjetskoj klasi znanja o ishrani sportista i treninzima, odmah pretražio sve pod njegovim imenom.

To je radikalno promijenilo njegovu filozofiju treninga. Zaista, Čarls je ostavio veliki utisak na njega, prvo zato što je pravio rezultate, a drugo zbog njegovog metodičkog i logičkog pristupa treningu. Sledeći logičan korak bilo je uzimanje časova kod Čarlsa, bilo je tu velikih finansijskih ulaganja, ali to ga nije spriječilo da pohadja seminare širom Evrope.

Postigao je reputaciju nakon što je pomogao Nemanji Đurišiću da uđe u košarkaški nacionalni tim. Počeo ga je trenirati besplatno i povećao mu je snagu za 40 posto. Kada je postao jedan od naših najboljih igrača, ostali igrači su to primijetili i došli kod Radomira sledećeg ljeta.

Petar Popović, je došao kod njega sa frkaturom metatarzalne kosti. Nije bilo specijalnog kontakta samo nezgodan doskok, tzv. stresna situacija i magnetna rezonanca je pokazala frakturu metatarzalne kosti. U njegovom klubu, KK Budućnost, očigledno nisu bili sigurni da ce se oporaviti do avgusta. Radomir ga je oporavio za rekordno vrijeme od 5 nedelja, i kao što možete primijetiti po slikama.

Petar Popović Foto: MONDO Petar Popović

Šta je uradio?
Uspostavio je prioritete.

Prvo se fokusirao na smanjenje zapaljenja procesa u organizmu. Zatim je glavni cilj postao povećanje proizvodnje hormona rasta kako bi se ubrzao oporavak i poboljšao kompoziciju tijela. To je postigao treniranjem gornjeg dijela tijela. Akcenat je bio na strukturnom balansu, opštoj pripremi i unilaternom radu. Jutarnji trening je obuhvatao hipertrofiju mišića, dok je popodnevni trening imao za fokus izdržljivost u snazi kako bi se proizvelo što više lakata. Više laktata je značilo i više proizvedenih hormona rasta, što je bio pun pogodak.

Nakon 3 nedelje, zavoj je bio uklonjen i Petar je počeo raditi na oporavku noge. Zatim je prešao na rutinu koja je obuhvatala 2 treninga dnevno. Sa pravilnim oporavkom Petar je izgubio 9% masti iz organizma i “nabacio” 4kg mišića. Takođe je bio u stanju da igra 23. jula za nasu reprezentaciju na Evropskom prvenstvu. Svi su bili impresionirani brzinom oporavka, posebno imajući u obzir predviđanja koja su mu data. Petrova fizička sprema se posebno vidjela u finalnoj seriji ABA lige ove godine.

Šta reći za Nemanju Gordića, koji je postao MVP ABA lige. Trenirajući sa Radomirom izgubio je 3% tjelesne masnoće i “nabacio” 5 kg mišića. U finalu su bile 4 utakmice jedna za drugom u period od 5-6 dana. On je igrao 30 minuta po meču i imao najbolji rezultat i najviše asistencija u svakoj od njih.
Evo njegove transformacije, pogledajte fotogaleriju:

Borbeni Sead Šehović je došao kod Radomira zato što je želio da poboljša performance na terenu. On je takođe došao sa povredom zgloba. Tokom ovih 9 nedelja, izgubio je 7% tjelesne masti i “nabacio” 5 kilograma mišića.

Sead Šehović Foto: MONDO Sead Šehović

Sve vijesti