MONDO u Londonu - “ludilo” zbog svadbe! (FOTO)

Autor:

Sada znamo kakvog je ukusa hrana posvećena vjenčanju, a znamo i gdje možete da kupite donji dio trenerke (?!) posvećen Hariju i Megan!

MONDO u Londonu - “ludilo” zbog svadbe! (FOTO) Foto: MONDO portal / Marko Čavić

Nova londonska atrakcija “Kad je Hari sreo Megan“ se jede i, ako želite da saznate o čemu se radi - požurite do britanske prijestonice!

U Londonu smo se obreli nekim sasvim drugim povodom, nikako zbog princa i njegove izabranice, ali nas je zatekla gotovo praznična atmosfera zbog kraljevskog vjenčanja, koje će biti upriličeno 19. maja.

London je sam po sebi izuzetan, ali zbog vjenčanja princa Harija i Megan Markl se već neko vrijeme “umiva“, pa se još uvijek na ulicama sređuju trotoari, fasade pojedinih zgrada i vrše poslednje pripreme za jedan od najvažnijih kraljevskih događaja novije istorije.


Iako su britanski mediji nagovještavali da u javnosti ne vlada ni djelić interesovanja, kao što je to bio slučaj sa vjenčanjem princa Vilijama i Kejt Midlton, atmosfera se “usijala“ samo nekoliko dana pred ceremoniju, kad je Veliku Britaniju “šokirala“ vijest da se otac Megan Markl neće pojaviti na kraljevskom vjenčanju.

Trebalo je da, po tradiciji, odvede mladu do oltara, ali je onda otkriveno da se dogovarao sa američkim paparacima oko fotografija pred put, što je u britanskim medijima ocijenjeno kao vrhunac neukusa, čak i izdaja. Tomas Markl je, nakon histerije koja je uslijedila, doživio srčani udar i sada ne može da dođe, iako želi - imao je operaciju na otvorenom srcu u srijedu.

Sve ovo je, očigledno, zabavljalo Londonce, koji će u subotu u velikom broju ispratiti kraljevsko vjenčanje na ulicama prijestonice. Grad uveliko “uvježbava“ i protokolarnu koreografiju, pa se gradske i kraljevske službe ovih dana mogu vidjeti kako vježbaju za veliki čin, i to na mnogim ulicama, kojima će proći kraljevska svita prije i nakon vjenčanja.

London su preplavile i najrazličitije džidža-bidže, koje su i beskorisne i preskupe. Prodaje se svašta, od garderobe sa likom princa i Megan (duks košta oko 20 funti, majica deset, donji dio trenerke makar 15), tanjira, šolja i krpa (prodaju se za od pet do 15 funti po komadu), do zastava (pet funti) ili metalnih praznih kutija za čaj (sedam funti). Naravno, ima tu svega i svačega još, poput hemijskih olovaka (tri funte), slika za frižider, ukrasnih podmetača, broševa i bedževa (cijene su im od jedne do pet funti po komadu).

Ukoliko se do kraja maja zadesite u Londonu imaćete i jedinstvenu priliku da u jednom od poznatih lanaca restorana brze hrane pojedete i poseban meni “Kad je Hari sreo Megan“, po cijeni od pet funti. Probali smo - nismo se najeli, a ni ukus nije ništa posebno, pa nije baš jasno zašto je ime takvo kakvo jeste, osim marketinga.

Svečanu atmosferu u gradu ističu i brojne britanske zastave, raširene duž čuvenih ulica i gradskih znamenitosti, a neki turistički vodiči uvrstili su u redovan program obilaska grada i nekoliko novih londonskih destinacija, koje su (navodno) princu Hariju i Megan omiljene.

S obzirom na to da posebnu histeriju povodom vjenčanja nismo osjetili ni mi, jasno je da većina prodavaca u Londonu, u ovom trenutku, pokušava na sve načine da “unovči“ predstojeće kraljevsko vjenčanje, bez obzira na sve.

Sve vijesti