OBRT: Majka i ćerka izmislile silovanje!

Autor:

Državljanin Srbije nastanjen u Podgorici A. D. (31) napustio je juče ćeliju spuškog zatvora, gdje je bio zbog sumnje da je silovao devetogodišnju djevojčicu.

0
A- A A+
Policija, teambuilding, policajci, policijsko auto Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević IlustracijaNjemu je pritvor ukinut na predlog tužioca u Višem državnom tužilaštvu nakon dokaza koji su ozbiljno poljuljali sumnju da je počinio djelo za koje se tereti, piše Dan.

Naime, prema nezvaničnim saznanjima lista,  majka djevojčice čije je silovanje prijavljeno je na posljednjem saslušanju promijenila iskaz, pa su istražitelji zaključili da je silovanje prijavljeno kako bi se osvetila A.D.

Takođe, tužilaštu je dostavljen nalaz Kliničkog centra Crne Gore u kojem je, prema saznanjima Dana, konstatovana da djevojčica nije imala povrede koje bi ukazivale na to da je žrtva silovanja. Upravo nakon toga, djevojčica i njena majka su promijenile iskaze.

Očuh silovao devetogodišnju djevojčicu?

A.D. iz Novog Pazara uhapšen je krajem marta, kada je majka sa djevojčicom došla u podgoričku stanicu policije i optužila dugogodišnjeg emotivnog partnera da joj je silovao kćerku.

Na naknadnom saslušanju tvrdile su da je djevojčica pet puta bila žrtva seksualnog zlostavljanja očuha. Majka djevojčice tvrdila je čak i da je njena kćerka imala promjene na tijelu i u ponašanju zbog traume koju je doživjela.

Ipak, svi dokazi i istražne radnje doveli su u sumnju ove navode, nakon čega se osumnjični za ovo teško djelo našao na slobodi. Osumnjičeni je sa djevojčicom, njenom majkom i još jednim djetetom živio u Podgorici.

On je pred tužiocem od početka istrage negirao krivicu, tvrdeći da nikada nije počinio nijedno krivično djelo nad djevojčicom, a kamoli da ju je silovao, pojašnjavajući motive zbog kojih je, kako je tvrdio, lažno prijavljen.

Tagovi:
Sve vijesti