Mora u zatvor jer mu je pas nevaspitan?!

Autor:

Komičar Dragoslav Branković-Gile po odluci Prekršajnog suda u Leskovcu mora da "odleži" tri dana u zatvoru, jer mu je pas "prestupnik".

0
A- A A+
kućica za pse, psi lutalice, pas, lutalica, ljubimci, Foto: Mondo/ Stefan Stojanović ilustracija

Prekršajni sud u Leskovcu je nedavno doneo presudu da Branković bude poslat na trodnevnu kaznu zatvora, počev od ponedeljka, 21. maja, a obrazloženje je da nije lepo vaspitao svog psa.

"Prestupnik", čivava Laki ,voli da obavi malu nuždu u hodniku zgrade, uz malu vitrinu koja tu stoji godinama. Komšije su prijavile Brankovića i epilog je da ovaj Leskovčanin mora u zatvor.

"U hodniku zgrade u kojoj stanujem... godinama stoji neka stara vitrina, kažu da je vlasništvo pokojnog čuvara gradilišta zgrade. Ne znam iz kojih se razloga moj Laki, čim primeti otvorena vrata našeg stana, zatrči i na brzinu obavi malu nuždu uz tu vitrinu. Neko od anonimnih prijavljivača iz komšiluka napisao je ovdašnjoj komunalnoj policiji ili inspekciji da ja navodno svojim starim ormanom zagađujem životnu sredinu, a oni su prijavu prosledili sudu. I tako je sve krenulo, ja nisam dobio sadržinu prijave, ali sam dobio ovo rešenje Suda za prekršaje da sam kažnjen", kaže nam Gile Branković.

Foto: MONDO/T. StevanovićPojedine komšije su uz njega.

"Da nije žalosno, bilo bilo bi smešno. Ta vitrina nije Giletova, već stara opštinska vitrina, prvog kućnog saveta stare zgrade, u kojoj su svojevremeno šefovi gradilišta držali radne naloge i druge papire. Gile je morao po nalogu inspekcije da je rasturi i ukloni iz hola zgrade iako ona nije njegova, ali eto tu njegov mali pas Laki vrši malu nuždu", rekla nam je jedna od stanarki u zgradi, koja je zahtevala anonimnost da se ne bi zamerila ostalim komšijama, a sumnja na neke da su prijavili Brankovića.

Branković će otići na izdržavanje kazne, ali ima problem, jer za to vreme nema kome da poveri Lakija na čuvanje.

"Moj Laki je prilično miran i vezan za mene, navikao je da ga ja hranim. Bojim se da ne ugine dok sam ja u pritvoru. Ako već moram u pritvor zbog 'prekršaja', mogu li i Lakija da povedem u zatvor sa mnom", javno se zapitao Dragoslav Branković u društvu novinara u obližnjoj mesnoj zajednici.

Postoji mogućnost da Branković odloži kaznu zatvora uz molbu potkrepljenu ozbiljnim razlozima, ili da plati kaznu od prvog honorara, ili da, pak, rešenje o pritvoru sud preinači u humanitarni rad...

Šta će od toga uraditi Branković nije za sada obavestio leskovački sud. Nezvanično saznajemo da se više pojedinaca iz Leskovca se javilo da "otplati" kaznu leskovačkog humoriste, a jedan od njih najavljuje i žurku sa trubačima nakon što ovaj leskovački glumac dobije oslobađajuću presudu.

MONDO TV PRILOG o PSEĆEM IZMETU NA ULICAMA BEOGRADA

Izvor: MONDO


(T. Stevanović, MONDO)

Sve vijesti