Đukanović:Podgorica dobija košarkaški hram

Autor:

"Glavni grad uspostavlja jednu novu praksu. Obezbjeđuje sredstva za održavanje i za rekonstrukciju“, poručio je danas predsjednik Košarkaškog saveza Crne Gore Milo Đukanović, prilikom obilaska kompleksa Sportskog centra „Morača“.

0
A- A A+

  Obilazeći gradilište gdje se odvijaju radovi na rekonstrukciji Male sportske dvorane,Đukanović je izrazio zadovoljstvo što se kroz realizaciju ovog projekta afirmiše i nova praksa partnestava, uključujući i javno-privatno partnerstvo.

„Košarkaški savez dobio je koncesiju na određeni broj godina od Glavnog grada. Rekonstrukcijom ovog prostora, koji je godinama bio neupotreljiv, dobićemo malu sportsku dvoranu. Mislimo da je to jako potrebno sportistima i Glavnog grada i Crne Gore. Veoma često je velika dvorana preskupo mjesto za odigravanje određenih sportskih događaja i potrebana je bila i mala dvorana. Reonstrukcijom ove dvorane dobijamo mjesto gdje će se odigravati košarkaški, odbojkaški, rukometni, susreti i dobijamo dvoranu sa otprilike oko 2.200 mjesta, što će biti primjereno za mnoge sportske događaje koji će su u budućnosti događati u Glavnom gradu“, istakao je Đukanović.

  Predsjednik Đukanović je naglasio da je potpisivanjem ugovora sa Glavnim gradom, Košarkaški savez se obavezao da realizovati investiciju koja je vrijedna око 4,5 miliona eura, u saradnji sa sponzorima, koji su obezbijedili novac da bi za uzvrat imali određena prava, a sve u funkciji košarkaškog sporta.

„Ovdje će, dakle, biti hram crnogorske košarke sljedećih 20 godina i zadovoljstvo je da možemo da vidimo da se radovi dobro odvijaju, da je realo planiran rok završetka investicije – do kraja ove godine i ja vjerujem da ćemo imati jedan novi kvalitetan sadržaj sportske infrstrukture za razvoj sporta u glavnom gradu i u Crnoj Gori“, zaključio je Đukanović.

  Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović što je podržao inicijativu Glavnog grada, dodajući da je Podgorica grad mladih i grad sportista.

Stijepović je pomenuo i da je Grad radio na natkrivanju vaterpolo bazena, te otvaranju varerpolo plivačkog kluba.

"To je investicija vrijedna 2.200.000 eura i tako smo raširili bazu za razvoj plivačkog i vaterpolo sporta, omogućili našim vaterpolistima da ugoste svoje kolege iz drugih zemlja i budu domaćin prestižnih međunarodnih takmičenja. Ova sala je takođe nešto što će služiti u te svrhe, jer će omogućiti da dvoranski sportovi dobiju više prostora i za treninge i za takmičenja, a nakon ovog događaja idemo da vidimo i kako ćemo rekonstruisati veliku salu u okviru Sportskog centra kako bi se u njoj mogle odigravati utakmice Eurolige.  Ovo je naša misija u kojoj istrajavamo i nastavićemo da i ubuduće ulažemo u naš sport i sportiste, oni to zaslužuju svojim reziltatima, a Grad ima potencijala i kapaciteta da odgovori toj svojoj obavezi“, zaključio je Stijepović.

Morača se sprema za Evroligu! (FOTO)

Sve vijesti