Za kameru ispred svih - Huawei P20 Pro

Testirali smo Huawei P20 Pro, telefon izuzetan u svakom pogledu, a naročito u pogledu kamere! Naime, fotografije načinjene njegovom revolucionarnom, trostrukom kamerom jednostavno oduzimaju dah.

Za kameru ispred svih - Huawei P20 Pro Foto: mts

Huawei je u martu ove godine predstavio svoju P20 seriju, koju čine Huawei P20, Huawei P20 ProHuawei P20 Lite. Novu seriju, koja je u potpunosti inspirisana svjetlošću, karakteriše i unaprijeđeni sistem kamere, koji je potpomognut vještačkom inteligencijom (AI) i omogućava izuzetno veliki prijem svjetlosti, sa mnogo više detalja. Rezultat je kvalitetna i nevjerovatno bistra fotografija.

Kada govorimo o modelima Huawei P20, Huawei P20 Pro i Huawei P20 Lite, bitno je napomenuti i to da je Huawei nastavio saradnju sa Leica kompanijom, tako da ovi modeli posjeduju fenomenalni noćni mod, sa Huawei AIS (AI Image Stabilization), koji stabilizuje noćne fotografije slikane “iz ruke“, odnosno bez upotrebe stativa. Još jedan novitet koji Huawei P20 serija donosi je opcija AI – Assisted Composition, koja nudi inteligentne predloge za pravljenje grupnih fotografija i fotografija pejzaža.

Kod nas na testu se našao “najmoćniji“ Pro model - uređaj vrhunskih performansi sa čak tri zadnje kamere, koje podržavaju AI i sinhronizovano rade na kreiranju izuzetno kvalitetnih “pametnih“ fotografija. 

Huawei P20 Pro posjeduje trostruku Leica kameru sa najvećim brojem piksela do sada. Kamera podržava 40 MPx RGB senzor, 20 MPx monohromatski senzor i 8 MPx senzor sa teleobjektivom, kao i sočivo sa senzorom za “temperaturu“ boje. Otvori blende od f/1.7, f/1.6 i f/2.4 omogućavaju pravljenje izuzetno jasnih fotografija, oštrih detalja i savršene bistrine. P20 Pro krasi i potpuno novo Leica sočivo sa trostrukim optičkim zumom, za fotografisanje sa velike udaljenosti, kao i posebno osjetljiv senzor za fotografisanje u uslovima lošeg osvjetljenja.  

Što se tiče prednje kamere, ona ima 24 MPx i AI opciju uljepšavanja, kao i trodimenzionalni portret osvjetljenja, tako da daje izvanredne selfi fotografije, ističe prirodnu boju kože i jasne konture lica.

Da P20 Pro pravi fotografije kojima je nemoguće odoljeti, uvjerićete se ako pogledate našu foto galeriju. Jednostavno smo telefon uzeli u ruke i krenuli u šetnju, fotografisali šta nam je u tom trenutku bilo zanimljivo, bez bilo kakve upotrebe filtera i dodatnog uljepšavanja. Fotografije su nas oduševile, a vjerujemo da će i vas zadiviti njihov vrhunski kvalitet.

Naravno, P20 Pro ima i super usporeni snimak od čak 960 fps, što je 4 puta više od standardnog (240 fps). Snimanje u ovom režimu hvata detalje, koje je nemoguće vidjeti golim okom. Pogledajte, zaista je fascinantno.

Izvor: mts

Na kraju, možemo da zaključimo da je Huawei novom, trostrukom kamerom napravio istinsku revoluciju u sferi pametnih mobilnih telefona. Bez obzira na kvalitet, prelijep dizajn, moćnu kameru i druge sjajne performanse, Huawei P20 Pro se može pohvaliti i cijenom koja je pristupačnija u odnosu na modele drugih proizvođača istog ranga.

Tagovi:
Sve vijesti