"Lažni policajac" osuđen na osam mjeseci zatvora

Autor:

Sudija Osnovnog suda Željka Jovović osudila je danas na osam mjeseci zatvora Bojana Markuša, koji se lažno predstavljao kao inspektor i na taj način kontrolisao maloljetnike za koje je sumnjao da konzumiraju narkotike.

0
A- A A+
Podgorica, policija, policajac, interventna, teambuilding Foto: MONDO

  Podgoričanin Bojan Markuš (27) osuđen je na osam mjeseci zatvora u procesu u kome je optužen da se lažno predstavljao kao policajac, zaustavljao i pretresao svoje sugrađane.

To je prvostepena presuda sutkinje podgoričkog Osnovnog suda Željke Jovović.

Bojan Markuš je na suđenju tvrdio da mu je policajac T. T. (48) prodao svoju službenu legitimaciju za 300 eura.

T. T., međutim, tvrdi da to nije tačno, da mu je  Markuš ukrao legitimaciju, te da nikada ne bi pretpostavio da će on to učiniti.

 Markuš je, usvojoj odbrani, priznajući da je falsifikovao ispravu i lažno se predstavljao, istakao da ni u policiji, ni u tužilaštvu nisu željeli da konstatuju to da je službenu legitimaciju kupio od policajca, navodeći da su htjeli da zaštite T. T. od odgovornosti.

 Optuženi se tereti da je u avgustu 2016. godine prepravio službenu legitimaciju policajca T. T., na njoj nalijepio svoju fotografiju, i svoje ime, a potom je koristio.

Optužen je da je u martu 2017.godine ušao u poslovnicu Societe Generale banke i tražio podatke o S. M., zaposlenom u toj banci.

Nekoliko dana kasnije - 6. aprila,optužen je da je u Ulici Vaka Đurovića u Podgorici, zaustavio D.M. i trojicu maloljetnika, tražio im lične karte i pretresao ih. Isto je, prema optužnici, uradio i 20. aprila na Skalinama.

Na teret mu se stavlja krivično djelo falsifikovanje isprave i lažno predstavljanje.

Lažni policajac predložio sporazum

Sve vijesti