"Pucanj na Lakić je atak na slobodu izražavanja"

Autor:

Skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu donio je odluku da se obavi kontrolno saslušanje bezbjednosnog vrha u vezi aktuelne situacije u Crnoj Gori, sa osvrtom na ranjavanje novinarke Vijesti Olivere Lakić.

0
A- A A+

Obrad Mišo Stanišić Foto: MONDO/Gordana Bojanić

  Odbor za odbranu i bezbjednost Skupštine Crne Gore saslušaće čelnike državnog tužilaštva i bezbjedonosnih službi povdom ranjavanja novinarke Vijesti Olivere Lakić i ukupne bezbjedonosne situacije u državi.

Odbor je tu odluku donio na sjednici održanoj jutros, a termin saslušanja će biti određen nakon što poslanici dobiju informacije od bezbjedonosnih službi i tužilaštva, pišu Vijesti.

Odbor će danas kako je rekao predsjednik Obrad Mišo Stanišić zatražiti od Vrhovnog državnog tužilaštva, Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) i Uprave policije (UP) informacije o tome dokle se stiglo sa istragom ranjavanja Lakć, kao i ukupnim bezbjedonosnim stanjem u državi.

Stanišić je rekao da je pucanj na novinarku Lakić ne samo atak na slobodno novinarstvo već i na slobodu izražavanja i državu Crnu Goru.

Lakić ispričala policiji šta je vidjela

Na sjednicu Odbora biće pozvani vrhovni državni tužilac (VDT) Ivica Stanković, specijalni državni tužilac (SDT) Milivoje Katnić, šef ANB Dejan Peruničić, vd direktora UP Vesko Damjanović i ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

Odbor je jutros oštro osudio napad na Lakić, a sjednici su prisustvovali samo članovi iz Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokrata (SD).

Stanišić je rekao da su poslanici Demokratskog fronta (DF) najavili dolazak na sjednicu, ali se nisu pojavili.

Ranjena novinarka "Vijesti" Olivera Lakić

Sve vijesti