Gojković i povratnik Janović: Vjerujemo u medalju!

Autor:

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore počela sa pripremama za burno ljeto, a glavni razlog je Evropsko prvenstvo u Barseloni od 15. do 28. jula.

Gojković i povratnik Janović: Vjerujemo u medalju! Foto: MONDO/Gordana Bojanić

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Vladimir Gojković, je juče saopštio širi spisak kandidata za tri takmičenja koja "ajkule" očekuju tokom ljeta (Evropsko prvenstvo u Barseloni, Svjetska liga, Mediteranske igre), a novo/staro ime je iskusni Mlađan Janović, koji će biti veliko pojačanje u napadu.

A pripreme za takmičenje svih takmičenja - EP u Barseloni - su zvanično počele danas. Na prvom treningu u Herceg Novom su se pojavile "ajkule" iz domaćih klubova plus Jovan Sarić i Matija Brguljan iz inostranstva.

Kao i svake godine tu su igrači iz domaćih klubova, ali već tokom druge sedmice očekujem da nam se priključi određeni broj iskusnijih vaterpolista, a početkom juna većina njih biće na raspolaganju, osim onih koji igraju finalni turnir Lige šampiona”, rekao je selektor Gojković, koji je svjestan da su reprezentativci umorni.

Veliki je broj igrača koji su imali napornu sezonu i njih ćemo polako da oporavljamo, pa da počnemo pripreme za EP”, dodao je jedan od najvećih crnogorskih vaterpolista u istoriji.

"Ajkule" će se u Herceg Novom pripremati od 16. do 30. maja. Od 18. do 23. juna očekuje ih finalni turnir Svjetske lige u Budimpešti, od 26. juna do 2. jula Mediteranske igre u Taragoni, a EP u Barseloni od 15. do 28. jula.

Naravno, Mlađan Janović se u reprezentaciju vratio zbog Evropskog prvenstva u prelijepoj Barseloni, a saigračima će se pridružiti nakon finalnog turnira Lige šampiona (od 7. do 9. juna, Đenova), gdje učestvuje sa svojom Brešom.

Vjerujem da možemo da se borimo za medalju u Barseloni. Moj odnos prema državnom timu nikada nije bio sporan. Srećan sam što ću ponovo imati priliku da pomognem reprezentaciji. Najvažnije takmičenje ove godine je Evropsko prvenstvo i vjerujem da i pored izuzetno jake konkurencije možemo do medalje”, rekao je Janović, koji će u četvrtfinalu Lige šampiona sa Brešom igrati protiv Pro Reka, dok su ostali parovi finalnog turnira Jug - Solnok, Eger – Barseloneta I Olimpijakos - Špandau.

Reko je apsolutni favoriti na turniru koji slijedi. Dvije godine zaredom nisu uspjeli da stignu do trona. Domaćini su finalnog turnira koje će biti spektakularan. Organizacija će biti na vrhunskom nivou, kao i vaterpolo okršaji u bazenu. Naravno da bi smo voljeli da u prvom meču ne igramo sa ekipom iz Đenove, ali šta je tu je. Nismo uplašeni. Znamo šta nas čeka, cijenimo i poštujemo rivala”, jasan je Janović, koji je dodao…

Svjesni smo da je Reko veliki favorit, ali sa druge strane ekipa iz Đenove će biti pod velikim pritiskom. Teško je na plećima nositi breme favorita i imperativ osvajanja titule prvaka Evrope. Mi smo rasterećeni sa jedne, a izuzetno motivisani i kvalitetni sa druge strane. U pitanje je jedan meč i sve je moguće”, naglasio je Janović.

SPISAK VLADIMIRA GOJKOVIĆA: Dejan Lazović,Draško Brguljan, Bojan Banićević, Marko Petković, Mlađan Janović, Aleksandar Radović, Dragan Drašković, Aleksa Ukropina, Aleksandar Ivović, Saša Mišić, Uroš Čučković, Nikola Murišić, Miloš Sćepanović, Vladan Spaić, Filip Klikovac, Stefan Vidović, Slaven Kandić, Bogdan Đurđić, Đuro Radović, Vlado Popadić, Dimitrije Kriještorac, Alesandro Kralj, Matija Brguljan, Jovan Sarić, Dušan Matković, Branko Franeta, Petar Tešanović, Miroslav Perković, Nikolas Saveljić i Filip Gardašević. Na širem spisku, za prvi dio priprema u maju, su još Dušan Banićević, Goran Grgurević, Savo Ćetković i Miloš Krivokapić.

Sve vijesti