Kićović: U čelo mi ispalili gumeni metak

Autor:

Na suđenju Upravi policije Milovan Kićović je govorio o detaljima zlostavljanja

0
A- A A+
Osnovni sud Foto: MONDO

  Beranac Milinko Kićović liječen je tri dana u beranskoj bolnici od posledica ranjavanja gumenim metkom i  prebijanja od strane pripadnika policije na Trgu republike u Podgorici za vrijeme protesta DF-a ispred Skupštine Crne Gore u oktobru 2015. godine, piše Dan.

 Zbog toga je Kićović tužio policiju i tražio naknadu nematerijalne štete u iznosu od 10.000 eura.

Dan piše da je Kićović na jučerašnjem ročištu pred Osnovnim sudom ispričao da je tog dana sa drugom pošao u Podgoricu, da bi prisustvovao mirnim protestima DF-a ispred Skupštine. Parkirali su se ispred stadiona i uputili se ka mjestu gdje je održavan protest. Nakon što su odslušali nekoliko govora, uputili su se do Sahat-kule. Kada su se vratili ispred Skupštine su u toku bili pregovori lidera DF-a sa tadašnjim predsjednikom Skupštine Rankom Krivokapićem da postignu dogovor da uđu u parlament.

"Policija je odjednom počela da baca suzavce i šok bombe, vjerovatno zato što su lideri DF-a krenuli ka tom ulazu. U tom trenutku svi su počeli da bježe, a prijatelj i ja smo  se uputili prema parkiranom automobilu. Međutim, kada smo bili  u centru grada, pogodio me je gumeni metak u predjelu slepoočnice.

Dok sam se previjao od bolova, prišao prišao mi je policjaca sa štitom i udario me u predjelu leđa, dok me je drugi uhvatio za kosu i tako me podigao. Prišao je i treći policajac, koji me je udario šakom u predjelu glave", istakao je Kićović za Dan.

On tvrdi da nijednim gestom nije dao povoda policajcima da tako postupe iako su se oni tog dana prema njemu ponašali kao da je najveći kriminalac.

"Prijatelj je prišao i otrgao me od grupe policajaca. Ne sjećam se da li sam bio na nogama ili me on nosio", dodao je Kićović, piše Dan.

On je istakao da nikada nije imao problema sa zakonom, da je porodičan čovjek i da su mu ovim gestom povrijeđeni čast i ugled.

"Pretpostavljam da su mi pucali u čelo zato što sam nosio šubaru mog pokojnog strica na kojoj je stajalo srpsko obilježje Dinarske divizije", zaključio je Kićović.

Naredno suđenje zakazano je za 19. jun, do kada će vještak medicinske struke dati svoj nalaz i mišljenje.

Sve vijesti