Tragična sudbina porodice Došljak

Autor:

Tragičan događaj koji je šokirao javnost, ne samo u Crnoj Gori, već i šire, i dalje je glavna tema na području barske opštine.

0
A- A A+

Policija, teambuilding, policajci, policijsko auto Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević Ilustracija

Ubistvo šestomjesečnog dječaka u Sutomoru,  za koje je osumnjičena njegova majka Mirjana Došljak Škrijelj, dogodilo se u porodičnoj kući Došljaka u naselju Mirošica.

Došljak je priznala ubistvo, određen joj pritvor, a u svojoj odbrani je kazala da boluje od epilepsije i da pije jake antiepileptike.

Porodica Došljak u sutomorskom naselju Mirošica živi oko 40 godina. Kako piše Dan, nakon što se Mirjana udala za A. Škrijelja bračni par je nastavio da živi u kući porodice Došljak, u kojoj je sa Mirjanom živio njen dvije godine stariji brat Marko.

Prema riječima komšija, Mirjana i Marko su ostali bez oca, a njihova majka je prije nekoliko godina tragično stradala u blizini kuće, piše Dan.

Komšije navode da Mirjana i njen muž nisu živjeli u skladnom braku i da je ona često znala da ga izbaci iz kuće, a on je odlazio i ponovo se vraćao.

"Njima je trebala pomoć stručnih nadležnih službi. Sad je lako pričati kada se tragedija već dogodila. Čuju se sad svakakve priče. Ja u njih ne vjerujem jer godinama poznajem Mirjanu kao dobro dijete i vrijednu osobu. Radila je preko ljeta u nekom od hotela u Sutomoru, ali se od dva mjeseca ne može živjeti cijele godine. Kada je rodila dijete, često sam ih viđao kako prolaze pored moje kuće sami i pitao sam se gdje su ostavili dijete", kazao je komšija Miloš Pejanović za Dan.

Nakon tragedije komšije nisu primijetile oca djeteta da dolazi kući. Jedna od najbližih komšinica kaže da je nekoliko dana prije tragedije vidjela Mirjanu kako sjedi na terasi i drži sina u naručju.

Komšije Došljaka apeluju na nadležne da Mirjaninom bratu Marku obezbijede pomoć.

"Nismo sigurni da li je on uopšte svjestan tragedije koja se dogodila u njihovoj kući. Već nekoliko dana ga uopšte nismo vidjeli. Ili ga je možda sramota zbog svega što se desilo pa ne izlazi iz kuće. Bolestan je, a sigurni smo da je i gladan. Koristimo ovu priliku da apelujemo na nadležne službe da spriječe još jednu tragediju u porodici Došljak. Marku je potrebna pomoć. On nije sposoban sam da živi", ističu komšije za Dan.

Priznala da je ubila šestomjesečnog sina

Sve vijesti