Neće poskupiti autobuski i taksi prevoz

Autor:

Autobuski prevoznici Crne Gore i taksisti iz Podgorice neće podizati cijene svojih usluga, uprkos povećanju cijena benzina, saopštio je predsjednik Udruženja prevoznika Crne Gore, Veselin Salamadija.

0
A- A A+
Autobus, saobraćaj Foto: Mondo/Nikoleta VukčevićOn je za Dan kazao da uprkos novom povećanju cijena benzina za šest centi po litru, neće doći do korekcija cijena karata.

„Većina autobuskih prevoznika koristi naftu, pa nas ovo poskupljenje benzina nije pogodilo. Međutim, tržište je nestabilno i najavljuju se moguća nova povećanja cijene goriva. Pratićemo svakako cijene goriva, ali zasad, autobuski prevoznici neće povećavati cijene karata“, rekao je Salamadija.

Vlasnik taksi udruženja Redlajn iz Podgorice, Željko Rubežić naveo je da još ne znaju hoće li povećavati cijene usluga.

„Čekamo odluku Opštine da odredi minimalnu i maksimalnu cijenu po kilometru, a mislim da će to biti u septembru. S obzirom na to da uskoro počinje sezona i da će manje ljudi biti u Podgorici, sumnjam da će doći do korekcije cijena do septembra“, kazao je Rubežić.

Prema njegovim riječima, na naftu je 95 odsto taksi vozila, ali u slučaju novog skoka cijena goriva pitanje je koliko će taksiranje biti isplativo.

„Pratićemo cijene, jer u slučaju novog rasta, moguće je da dođe do korekcija“, dodao je Rubežić.

Predsjednik strukovnog Sindikata taksista Crne Gore, Borislav Pavlović rekao je da je realno očekivati da taksi usluge poskupe, ali da se to neće desiti.

„Ako dignemo cijene, onda smo tek u problemu, jer nećemo imali posla. Prisiljeni smo da vozimo u sadašnjim uslovima, bolje je i tako nego da ne radimo“, smatra Pavlović.

On je kazao da nema reda u taksi prevozu, jer se cijene taksi usluga po kilometru kreću od 30 centi u Podgorici do sedam eura u Budvi.

Sve vijesti