Lalatović: Vodio bih Budućnost!

Autor:

Sada već bivši trener Čukaričkog obrazložio je zbog čega se sa ekipom rastao tri dana pred poslednjih 90 minuta u sezoni. Dodao je da bi trenirao klubove poput Sarajeva ili Budućnosti, nije otpisao ni Radnički.

Lalatović: Vodio bih Budućnost! Foto: MN Press

"Nemam energiju da vodim utakmicu sa Vojvodinom. To je meč revijalnog tipa", obrazložio je sada već bivši trener Čukaričkog, Nenad Lalatović (40), zbog čega se sa klubom razišao tri dana pred poslednjih 90 minuta u sezoni.

"Donio sam odluku posle utakmice sa Napretkom da podnesem ostavku. Prvo, jer smo izgubili i poslednju šansu da se plasiramo na evropsku scenu. Zatim, jer sam emotivno ispražnjen posle svega što se događalo", ispričao je za "Sportski žurnal" i zaključio:

"Iskreno, došlo je do zasićenja, godinu i po dana sam proveo u Čukaričkom. Ne vidim više sebe na Banovom brdu, nemam energiju za sledeću sezonu".

Lalatović je Čukarički vodio 60 puta, zabeležio skor 32-11-17 (101:64) i na tom putu ostajao bez nekoliko važnih igrača, na kojima je klub zaradio novac.

Lalatović kaže da je "o svemu razgovarao sa direktorom Vladimirom Matijaševićem", koji je i sam nedavno podnio ostavku iz revolta zbog lošeg suđenja u utakmici sa Radničkim iz Niša.

I trener bijelo-crnih, potom, rekao je da su sudije jedan od razloga zbog kog ne želi više da vodi Čuku.

"Konkretno? Nekoliko situacija u plej-ofu. Prva je ona koju smo imali protiv Radničkog. Tu utakmicu smo završili sa osam igrača, jedan je morao van terena zbog polomljene vilice. Na sledećoj smo primili gol od Partizana iz ofsajda. I za kraj smo imali Napredak u Kruševcu, gdje su nam sudili arbitri iz Niša i Ćuprije", nabrajao je Lalatović i, za kraj, pomenuo i utakmicu u kojoj nije nastupao njegov tim, ali posle koje je Čukarički ostao bez šansi da izađe u Evropu.

"Na sve se nadovezalo suđenje u Subotici i penal koji su svi videli", rekao je Lalatović u danu koji je obilježilo hapšenje i zadržavanje u pritvoru glavnog sudije pomenute utakmice između Spartaka i Radničkog, Srđana Obradovića.

Nenad Lalatović Čukarički Foto: MN Press"Dragan Obradović mi je kao drugi otac. Zahvalan sam na svemu što je taj čovjek uradio za mene, a uradio je mnogo", izjavio je Lalatović i demantovao da je svađa sa vlasnikom Čukaričkog razlog iznenadnog rastanka.

"Da mogu, poveo bih sa sobom sve igrače, jer smo imali zaista odličnu saradnju. Nikad se ne zna, možda ću se sa nekima od njih ponovo sresti", rekao je i ekipi koju je ostavio za sobom, a potom i priznao šta mu je najviše nedostajalo od kraja decembra 2016. do danas.

"Energičan sam, dajem se maksimalno na utakmicama, međutim nedostajala mi je podrška publike. Igrali smo pred 300 gledalaca. Uživao sam u Čukaričkom, ali je dosta".

Lalatović je otkrio da posle Srema, Proletera, Voždovca, Napretka, Crvene zvezde, Borca, Vojvodine i Čukaričkog, uz dva angažmana u FSS u radu sa mlađim kategorijama, ima potrebu da ode u inostranstvo.

"Kad to kažem, mislim i na zemlje iz regiona. Da me zovu iz Sarajeva ili Podgorice, otišao bih tamo", rekao je i otkrio da ima jednu ozbiljnu ponudu iz inostranstva.

To, ujedno, isključuje Radnički čiji je predsednik Ivica Tončev navodno zainteresovan za saradnju sa Lalatovićem na duže staze.

"To je klub sa velikom tradicijom, ali dok se ne odmorim neću da razmišljam o Superligi i našim klubovima", dodao je u razgovoru sredinom maja, mjesec dana nakon što je između redova i najavio ovaj potez.

Tagovi:
Sve vijesti