Njemački novinari posjetili NP Durmitor

Autor:

Novinari značajnih medijskih kuća iz Njemačke posjetili su Nacionalni park (NP) Durmitor, pješačili edukativnom stazom oko Crnog jezera i obišli Centar za posjetioce i most na rijeci Tari.

Njemački novinari posjetili NP Durmitor Foto: Mondo/ Goran Sivački Durmitor

Direktor Nacionalnih parkova Crne Gore (NPCG), Elvir Klica, kazao je da je posjeta predstavnika njemačkih medija veoma značajna imajući u vidu da tržište Njemačke spada u red primarnih emitivnih za Crnu Goru.

Ta posjeta će nesumnjivo doprinijeti povećanju vidljivosti i boljoj promociji, ne samo NP Durmitor, već svih pet crnogorskih parkova kod njemačke javnosti“, rekao je Klica.

Glavni cilj posjete njemačkih medija, koji imaju više od osam miliona čitalaca, bilo je crnogorsko primorje, ali su oni, kako je saopšteno, izrazili želju da posjete i crnogorske nacionalne parkove.

Raduje činjenica da su poslije turističke ponude primorja njemačkim novinarima na prvom mjestu crnogorski nacionalni parkovi, te su tokom ove studijske posjete boravili u NP Durmitor i Skadarsko jezero, prije posjete Žabljaku, i imali priliku da se djelimično upoznaju sa prirodnim ljepotama naših parkova“, naveo je Klica.

Gosti iz Njemačke interesovali su se za turističku ponudu NP Durmitor i način finansiranja nacionalnih parkova, imajući u vidu da se 80 odsto evropskih finansira iz državnog budžeta. Oni su pokazali interesovanje i za projekat panoramskih puteva, koji će povezati pet nacionalnih parkova u jednu turističku rutu.

Sljedeća posjeta predstavnika njemačkih medija posredstvom Nacionalne turističke organizacije (NTO) planirana je početkom juna i obuhvatiće posjetu nacionalnih parkova Durmitor, Skadarsko jezero i Lovćen.

Predstavnici renomiranih njemačkih medija, u organizaciji njemačkog turoperatora FTI Group, borave do sjutra u studijskoj posjeti Crnoj Gori.

Riječ je o predstavnicima magazina Focus i Clever Reisen, regionalnih dnevih novina Nurnberger Nachrichten, Westfalische Nachrichten i Frankfurter Neue Presse, kao i online medija Zeit, Spiegel i Travelbook.