Android P odmah i na vašim uređajima!

Ne samo na Google Pixel uređajima, nego i na telefonima mnogih drugih proizvođača.

0
A- A A+

Iskreno, od ovogodišnje Google I/O konferencije nismo očekivali puno, ali je krenula baš dobro - Google je najavio da će BETA verziju Android P, najnovijeg operativnog sistema, umjesto samo Pixel i Pixel 2 serije dobi ti i proizvođači drugih telefona.

Kad je najavljen Android P bili smo razočarani, jer je najavljeno da ga neće dobiti Nexus uređaji uopšte, samo Pixel "familije". Ipak, srećom po sve nas, Google se predomislio i sa najvećim kompanijama spremio listu telefona koji će imate BETA Android P pristup.

Telefoni, koji će dobiti Android P BETA OS:

- Google Pixel
- Google Pixel XL
- Google Pixel 2
- Google Pixel 2 XL
- Sony Xperia XZ2
- Xiaomi Mi Mix 2S
- Nokia 7 Plus
- Oppo R15 Pro
- Vivo X21
- OnePlus 6
- Essential PH‑1.

Od svih ovih telefona, mnogi nisu dostupni u Crnoj Gori, ali ćemo biti u prilici da testiramo Android P na Sony Xperia XZ2, Xiaomi Mi Mix 2S i Nokia 7 Plus smartfonima, koji će se ili koji se već zvanično prodaju i kod nas.

Android P će stići na jesen, a u BETA verzijama moći ćemo da dobijemo pojam o tome šta će konačna verzija novog operativnog sistema imati, uključujući Indoor Positioning sa Wi-Fi RTT, isječak za ekran (notch podrška), unapređene SMS poruke, Multi-kamera podršku sa Google Lens u kamerama većine Android uređaja, HDR VP9 Video, HEIF kompresiju slika, ImageDecoder za bitmape i skice, poboljšanja potrošnje podataka u okviru JobScheduler opcije, optimizaciju baterije, smanjenje pozadinskih procesa na telefonu i mnoga druga unaprijeđenja.

Da biste odmah preuzeli BETA Android P na nekom od podržanih uređaja priključite se na Android BETA program i pratite uputstva sa sajta Android Developers.

Izvor: The Verge

Sve vijesti