Messenger izbacuje smeće - shvatili su!

Facebook će pojednostaviti svoju Messenger aplikaciju, koja „grca“ u moru smeća koje niko ne koristi ili ne želi da koristi.

0
A- A A+

Na F8 konferenciji Facebook je najavio značajne Messenger promjene u sistemskom i dizajnerskom smislu, koje će pojednostaviti upotrebu i olakšati snalaženje u aplikaciji. Mark Cukerberg je povodom ovoga izjavio: „Kada se dopisujete, vi zaista želite brz i jednostavan način da to uradite“. Dobro jutro, Kolumbo, rekli bismo mi, da ne koristimo Messenger Lite, ali odavno smo prešli na tu aplikaciju, pa ova promjena (nama) i neće biti toliko značajna.

Facebook F8: Uvodi se brisanje istorije Facebook pretraga

„Potpuno ćemo redizajnirati Messenger tako da zaista bude u skladu sa ovim što ste rekli da želite - brž i i lakši način komunikacije porukama“, zaključio je Cukerberg.

Novi Messenger se sprema već neko vrijeme i stići će „zaista, zaista brzo“, objavljeno je na Facebook F8 konferenciji, nakon čega je objelodanjeno da će među novim opcijama biti i „Dark mode“, odnosno interfejs, koji će štedjeti bateriju na Super AMOLED, OLED ekranima.

Prve slike novog Messenger izgleda pogledajte u našoj galeriji.

Tagovi:
Sve vijesti