U trci za Podgoricu devet izbornih lista

Autor:

Na lokalnim izborima u Podgorici, koji će biti održani 27. maja učestvovaće devet lista.

0
A- A A+
Opština Podgorica 1.JPG Foto: MONDO/Gordana BojanićU gradskom parlamentu ima mjesta za 61 odbornika, a rok za predaju lista istekao je sinoć u ponoć.

Listu je predala koalicija "Za dobro građana Podgorice Pobjednička koalicija Milo Đukanović", koju čine DPS i partneri - Bošnjačka stranka, Liberalna partija, Demokratska unija Albanaca i Crnogorska, uz podršku Pozitivne Crne Gore. Nosilac ove izborne liste je Ivan Vuković.

Vuković: Predali smo pobjedničku listu!


Na izborima će u koaliciji nastupiti Demokratski front (DF) i SNP, a nosilac liste "Sve za moj grad" je Slaven Radunović.

U izbornoj utakmici će se za odbornička mjesta boriti i Ujedinjena Crna Gora. Nosilac liste "Ujedinjena Crna Gora, Goran Danilović - Ozbiljni ljudi za ozbiljan grad" je Danilo Jokić.

Izbornoj komisiji Glavnog grada listu je predala i Prava Crna Gora. Nosilac liste "Marko Milačić - Da Podgorica bude porodica Prava Crna Gora" je Vladislav Dajković, a na izborima će učestvovati i Građanski savez za promjene (SDP i Demos Slobodni građani). Nosilac ove loiste je Ivan Vujović.

Na izborima će učestvovati i "Grupa građana - Saša Mijović, Pobjednik od riječi". Nosilac ove iste je NVO aktivista Saša Mijović.

"Ne bavim se viskom politikom, građani su važni"


Izbornoj komisiji liste su ranije predali i koalicija "Podgorica za 21. vijek", koju čine URA i Demokrate. Nosilac liste je funkcioner Demokrata Vladimir Čađenović.

Listu su predale i "Socijaldemokrate - Dosljedno za Podgoricu”, a nosilac je Đorđe Suhih. U izbornu trku u glavnom gradu učestvovaće Albanska alternativa, a nosilac je Nik Đeljošaj.

“Nije strašno ni što izlazimo u nekoliko kolona”

Sve vijesti