Njemački turistički agenti u Crnoj Gori

Autor:

Nacionalna turistička organizacija (NTO) i hotel Hilton Podgorica domaćini su grupi njemačkih agenata iz oblasti MICE turizma, koja boravi u studijskoj posjeti Crnoj Gori.

Njemački turistički agenti u Crnoj Gori Foto: MONDO/Danilo Jauković

"Ova posjeta realizovana je u saradnji sa nacionalnom avio-kompanijom Montenegro Airlines i Turističkom organizacijom Podgorice, a selekcija agenata i podrška obavljena je preko Hiton Worldwide Sales kancelarije koja se nalazi u Frankfurtu", navodi se u saopštenju NTO-a.

U grupi se nalaze neke od najznačajnijih agencija poput Vok Dams, HRS, Pure Perfection, George P Johnson, Atlantik Network, BCD Meeting & Events, Banks Sadler, Team Seefried, Service-Reisen Heyne, koje se bave organizacijom događaja, motivacionih putovanja, kongresa i konferencija za najznačajnije kompanije iz raznih oblasti industrije poput automobilske, finansijske, farmacetske, osiguravajuće kuće.

Tokom svog boravka grupa će boraviti u hotelu Hilton Podgorica, a predstavnici agenata obići će i poznate turističke lokalitete širom Crne Gore.

"Oni su danas imali priliku da posjete Nacionalni park (NP) Skadarsko jezero, gdje je upriličena panoramska vožnja brodićem kao i ručak sa gastronomskim specijalitetima karakterističnim za to podneblje", rekli su iz NTO.

Agenti će posjetiti i Budvu i druge lokacije pogodne za organizaciju dogašaja iz te oblasti turizma.

Prilikom dvodnevne posjete Crnoj Gori oni će posjetiti i vinski podrum Šipčanik kompanije Plantaže, gdje će imati priliku da degustiraju tradicionalna crnogorska vina i da razgovaraju sa predstavnicima kompanije oko organizacije događaja u tom vinskom podrumu.

"Ova studijska posjeta nastavak je aktivnosti u cilju daljeg razvoja MICE turizma", naveli su iz NTO.

Prije dva dana organizovana je obuka za turističku privredu, a od 15. do 18. maja ponuda destinacije će biti predstavljena na jednom od najznačajnih međunarodnih sajmova za MICE turizam IMEX u Frankfurtu.