Neeee!!!

Autor:

Da li ćemo i dalje gledati ovog junaka ili ne?

Ukoliko ste fan serije "Simpsonovi", postoji velika šansa da ste čuli za problem oko Apua... kreatori serije optuženi su za rasizam zbog načina na koji prikazuju simpatičnog vlasnika "Kviki Marta" sve ove godine.

Dokumentarac koji je objavljen prošle godine pod nazivom "Problem sa Apuom" bavio se likom iz serije kroz stereotipe Indijaca u Americi, kao i "škakljivom" činjenicom da mu glas daje bijeli glumac (Henk Azaria) koji imitira jak akcenat kada predstavlja Apua.

Producnti serije su obećali da će se pozabavitii kontroverzom oko stereotipa, ali, prema mišljenju gledalaca, nisu to uradili baš najbolje.

Kako su to uradili, pročitajte OVDJE!

Glumac koji daje glas svima omiljenom Apuu Nahasapemapetilenu Henk Azaria, rekao je sada da je spreman da se "oprosti s ovim likom".

"Jasno mi je zašto se ljudi ljute, nekoliko puta su mi gledaoci skrenuli pažnju i ja razumijem da je dizanje prašine važno da se i scenaristima otvore oči", rekao je glumac gostujući u emisiji Stivena Kolberta.

"Žao mi je ako je iko ikoga maltretirao koristeći Apua, imitirajući njegov glas ili izgovarajući određene rečenice... Zaista mi to nije bila namjera", rekao je Azaria i dodao da je samo želio da bude zabavan i nasmije gledaoce.

"Mogli bi i oni da shvate da nam nije namjera da vrijeđamo i da bi nekada mogli da razumiju i nasmiju se, a ne samo kritikuju. Nekoliko nas radi više junaka Springfilda i samo se trudimo da zabavimo".

"Ipak, volio bih da među scenaristima vidim i Indijce, pisce iz Azije... da mi kažu kako Apu treba da zvuči ili ne treba da zvuči. Voljan sam da se sklonim i više ne budem Apu. Mislim da bi to bilo najbolje", rekao je on i rastužio fanove serije koji nisu previše uzbuđeni oko priče o stereotipima.

Sve vijesti