Austrijanci preuzimaju The Queen of Montenegro

Autor:

Renomirani austrijski lanac hotela Falkensteiner upravljaće narednu deceniju bečićkim elitnim hotelom The Queen of Montenegro, pišu Vijesti.

0
A- A A+
hotel, hoteli, soba, krevet, jastuk, jastuci Foto: MONDO/Dragana TodorovićMađarska OTP grupa, odnosno njena firma Debt Management Project 1 Montenegro, koja gazduje hotelskim kompleksom, kako list nezvanično saznaje, zaključila je ugovor o zakupu sa Austrijancima, koji su već počeli pripreme za ovu sezonu.

Ovogodišnja sezona biće probna i od njenog uspjeha zavisi da li će Falkensteiner nastaviti da upravlja hotelom.

Debt Management Project 1 Montenegro je firma registrovana za promet nekretnina i u stoprocentnom je vlasništvu OTP faktoringa.

Ta mađarska firma, koja se bavi naplatom potraživanja Crnogorske komercijalne banke (CKB), preuzela je prije pet godina hotelski kompleks i od tada ga je izdavala u zakup.

Debt je na aukciji kupio hotel po cijeni od 20,3 miliona eura. Do kupovine je došlo jer nije vraćen kredit od 42 miliona eura.

Hotelom je do tada gazdovala istoimena firma The Queen of Montenegro, čiji je većinski vlasnik bila ruska Korston grupa, koja je imala 75 odsto udjela, a preostalih 25 odsto bilo je u vlasništvu budvanske agencije Adriatic Express.

Rusi su gazdovali hotelom od 2009. godine, a od aktiviranja hipoteke je došlo jer nijesu poštovali obaveze prema banci.