Novo doba: Djeca ne znaju da koriste analogni sat!

Autor:

Škole u Londonu uklanjaju analogne satove iz ispitnih sala jer tinejdžeri ne znaju da ih koriste, a tokom ispita tradicionalni sat kod djece izaziva stres.

0
A- A A+
sat, vreme, kašnjenje Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Nastavnici u Londonu instaliraju digitalne uređaje nakon što su se učenici na jednom ispitu na nivou A, žalili da ne znaju da kažu tačno vrijeme koristeći analogni sat.

Malkolm Trobe, zamjenik generalnog sekretara Udruženja lidera škola i koledža (ASCL), rekao je da su  mladi navikli na korištenje digitalnih uređaja.

"Trenutna generacija nije toliko dobra u čitanju tradicionalnog sata sa satovima kao starije generacije", rekao je on za Daili Telegraph.

"Navikli su na digitalno predstavljanje vremena na svom telefonu, na svom računaru. Skoro sve što im je digitalno, tako da su mladi samo izloženi vremenu i svuda se digitalno daju. "

Trobe, bivši direktor, rekao je da nastavnici žele da se njihovi učenici osjećaju što opuštenije tokom ispitivanja, a tradicionalni sat u prostoriji u kojoj se odvijaju ispiti može biti izvor dodatnog stresa, dodao je on.

"Ne želite da oni podižu ruku da pitaju koliko je vremena ostalo. Škole će se neizbježno truditi da se djeca osjećaju opušteno koliko je to moguće", reako je Trobe.


Nekoliko srednjih škola u Londonu takođe je uklonilo analogne časovnike, a nastavnici pretpostavljaju da će do trenutka kada učenici završe srednju školu moći da kažu tačno vrijeme koristeći analogni sat.

Sve vijesti