Saradnja u borbi protiv organizovanog kriminala

Autor:

Crnogorska i srpska policija zajedno u borbi protiv organizovanog kriminala

Saradnja policija Crne Gore i Srbije će se intenzivirati konkretnim i planiranim aktivnostima u borbi protiv organizovanog kriminala, na operativnom nivou službi kriminalističkih policija, budući da ova vrsta kriminala ne poznaje granice, te je zajednički pristup suzbijanju ovih krivičnih djela neophodan, dogovoreno je na sastanku Delegacija MUP-a Crne Gore i njihovih srbijanskih kolega.

“VD direktor Uprave policije MUP-a Crne Gore Vesko Damjanović sastao se danas u Podgorici sa državnom sekretarkom MUP-a Republike Srbije Dijanom Hrkalović. Sastanku su prisustvovali i načelnik SBPOK-a MUP-a Republike Srbije Dejan Kovačević i pomoćnik direktora Uprave policije MUP-a Crne Gore Enis Baković”, saopšteno je iz Uprave policije.

Damjanović je izrazio zadovoljstvo posjetom i uvjerenje da će se dobra komunikacija i razmjena relevatnih informacija među policijama dvije države nastaviti i intenzivirati.

On i sekretarka Hrkalović ocijenili su da je dosadašnja saradnja između policija Crne Gore i Srbije bila profesionalna i kvalitetna, sa konkretnim rezultatima u borbi protiv krivičnih djela organizovanog karaktera i sa elementima inostranosti.

“U prethodnom periodu, ocijenjeno je, postignuti su dobri rezultati, zahvaljujući efikasnoj međunarodnoj policijskoj saradnji koja je dovela do rasvjetljanja najtežih krivičnih djela počinjenih na teritoriji obje države. Policije dvije zemlje sarađivale su i u akcijama usmjerenim na otkrivanje i suzbijanje krivičnih djela prekograničnog kriminala, među kojima su i aktivnosti na presijecanju krijumčarskih lanaca opojnih droga i krijumčarenja ljudi”, dodaju iz UP.

Dogovoreno je da naredni sastanak delegacija policija dvije zemlje bude upriličen u narednom periodu, kako bi se pratila dinamika realizacije zajedničkih aktivnosti usmjerenih na otkrivanje, suzbijanje i sprječavanje najtežih krivičnih djela.

Tagovi:
Sve vijesti