Harizma, humor, znanje, komandant - Grof

Autor:

Korpulentni napadač Artjom Dzjuba platio da igra protiv Zenita, a sve je to uradio zbog našeg Miodraga Božovića: Sa njim bih išao u rat ako treba

Harizma, humor, znanje, komandant - Grof Foto: MN Press

Najbolji i najuspješniji crnogorski trener, Miodrag Grof Božović, čini mala čuda sa osrednjim timom, Arsenalom iz Tule! Ruske “tobdžije”, za koje igra naš Luka Đorđević, nakon 27 kola Premijer lige imaju 36 bodova i dijele šesto mjesto.

Glavni cilj opstanak je osiguran, a Evropa je daleko, pa bivši šef stručnog štaba Amkara, Moskve, Rostova, Lokomotive i Dinama može sa igračima opušteno da privede sezonu kraju.

A koliko fudbaleri vole našeg Grofa riječima je dokazao Artjom Dzjuba, reprezentativac Rusije i jedan od najboljih ruskih fudbalera.

Sa njim bih pošao u rat. Miodrag Božović bi bio komandant”, rekao je 29-godišnji robusni centarfor.

Dzjuba je u Arsenal iz Tule došao u januaru, na Grofov zahtjev, na pozajmicu iz Zenita. A upravo je za vikend, u 27. kolu, zagorčao život svom bivšem klubu pošto je postigao gol za 3:3 u 88. minutu. Međutim, tu je Artjom dokazao da bi uradio sve za Božovića.

Dzjuba kao pozajmljen fudbaler Zenita nije mogao da igra na pomenutoj utakmici, ali je platio 80.000 dolara (Arsenal dodao još 80) kako bi poništio stavku iz ugovora, a na kraju se sve završilo bajkovito za njega, dok se Zenit sa Robertom Manćinijem oprosto od titule šampiona.

Božović je čovjek sa harizmom. Ima izuzetan smisao za humor, zna kako da se ponaša u svakoj situaciji. Zna kako da razdrma ekipu. Teško je opisati kakvu atmosferu napravi u ekipi”, jasan je Dzjuba.

Sve vijesti