Sprečite pojavu bora oko očiju na vreme

Autor:

Evo kako da "izvučete" najbolje iz proizvoda za negu kože oko očiju i da sprečite pojavu prvih znakova starenja.

0
A- A A+
obrve, oko, oči Foto: MONDO/Marija Atanasković

Koža oko očiju je tanka, osetljiva i sklona borama. Zato je važno da počnete da se negujete na vreme i koristite proizvode namenjene upravo nezi ovog dela lica.

Mišići oka rade bez prestanka, tako da dermatolozi savetuju da se kreme nanose i ujutru i uveče.

Kad kupujete kreme za negu lica, pročitajte kako deluju i u zavisnosti od tipa kože, odaberite one koje umanjuju zadržavanje vode, hidriraju kožu…

Proizvodi za negu uvek se nanose od "najlakše teksture" ka "najtežoj", dakle, prvo tečni, zatim gelovi serumi, losioni pa kreme.

Ukoliko koristite sredstva za zaštitu od sunca, preparati za negu kože oko očiju nanose se prvi, a onda idu kreme sa odgovarajućim faktorom zaštite.

Za negu kože oko očiju važno je da poštujete i jutarnju i večernju rutinu.

Ujutru nakon umivanja, nanesite serum za negu kože oko očiju, a dermatolozi preporučuju one koji sadrže vitamin C (koji štiti od slobodnih radikala) i vitamin E (koji je antioksidant).

Uveče, sat vremena pre odlaska na spavanje očistite lice i na područje oko očiju nanesite neki od preparata koji sadrže retinol i hidriraju kožu. Važno je da ovo ne radite neposredno pre odlaska u krevet da bi koža mogla u potpunosti da upije preparate piše Women's Health.

Kako se neguje osetljiva koža oko očiju

San "za lepotu" stvarno radi

Oči vas odaju

Tagovi:
Sve vijesti