Akcija Boka: Tivćanin nedozvoljeno držao oružje

Autor:

Policija je podnijela krivičnu prijavu protiv V.B. (49) iz Tivta, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivično djelo nedozvoljena trgovina.

0
A- A A+
Policija, policijsko auto, teambuilding Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Tivat su, nakon dobijenih rezultata vještačenja i sagledavanja cjelokupne dokumentacije koja je prikupljena u okviru jedne od aktivnosti operativnog štaba „Boka“, nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu u redovnom npostupku protiv V.B. (49) iz Tivta, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivično djelo nedozvoljena trgovina.

"Naime, službenici Uprave policije su u okvru aktivnosti koje su sprovođene u sklopu operativnog štaba „Boka“, izvršili pretrese na više lokacija na području Tivta. Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi V.B pronađeno je  i oduzeto 2117 komada municije i oko 1200 komada različitih vrsta naočara vrijednosti više desetina hiljada eura, za koje V.B. nije posjedovao dokumentaciju o porijeklu", saopšteno je iz Uprave policije.

Na osnovu sprovedenih vještačenja i sagledavanja cjelokupne dokumentacije koja je prikupljena povodom prethodno opisanih aktivnosti, državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru je naložio da se protiv V.B. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivčno djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivično djelo nedozvoljena trgovina.

"Službenici OB Tivat su državnom tužiocu u ODT u Kotoru podnijeli krivičnu prijavu protiv ovog lica", saopštili su iz policije.

Osim navedenog, Ministarstvu unutrašnih poslova – Filijali za upravne unutrašnje poslove Tivat je podnijet i predlog za trajno oduzimanje vatrenog oružja za koje je V.B. posjedovao oružne listove.

Tagovi:
Sve vijesti