Vratio se radio: Ima 4G i Wi-Fi, košta k’o Grčka!

Radio će opet biti popularan, ovog puta s internet vezom!

Vratio se radio: Ima 4G i Wi-Fi, košta k’o Grčka! Foto: MONDO portal/Marko Čavić

Radionovelli je kompanija koja vraća radio u život, svojim 4G radio uređajem, koji je kompletna multimedijalna stanica, koja donosi DVD/CD plejer, AM i FM radio, DAB podršku, ekran u boji osjetljiv na dodir dijagonale 6.3 inča (16 centimetara) i zvučnike od 30 vati.

Ovaj radio je poseban po tome što omogućava da se preko 4G veze povežete na bilo koju radio stanicu, koja je dostupna na svijetu, podržavajući i dodatne usluge, kakve su RDS i drugi kanali emitovanja programa. Ako nemate internet vezu, tu su i FM ili AM klasični radio prijemnici, a na raspolaganju su i Wi-Fi i Bluetooth podrška.

Jedinstven u svijetu po svojim opcijama, Radionovelli je zasnovan na Android operativnom sistemu, zahvaljujući čemu korisnici imaju mogućnost da koriste svoje omiljene aplikacije i kad su odvojeni od telefona ili kompjutera. U radio, koji izgleda retro, a dizajniran je i proizveden u Italiji, su ugrađena četiri zvučnika i pojačivač basa, a mobilnost mu omogućava jaka baterija, ali i 4G veza, koja se ostvaruje putem klasične SIM Data kartice (već su odavno u prodaji i kod nas).

Radionovelli podržava sve muzičke striming servise, uključujući Spotify, Google Play Music, Deezer, Apple Music, Tidal, YouTube i druge.

Ono što nam se nimalo ne dopada je istovremeno i najveća mana ovog mobilnog radio aparata - cijena! Korisnici, koji budu željeli da ga kupe moraće da izdvoje čak 1.000 eura! Radionovelli će biti u prodaji od 7. maja i dostupan po narudžbini, preko sajta proizvođača.

Pratite sa nama sve IFA GPC 2018 vesti na našem linku - pisaćemo o tehnologiji i uređajima koji još uvijek nisu predstavljeni i koje niste ni očekivali!

Tagovi:
Sve vijesti