Povećana kazna za ubistvo sina u Virpazaru

Autor:

Apelacioni sud povećao Velimiru Đuroviću iz Virpazara kaznu za ubistvo sina.

Povećana kazna za ubistvo sina u Virpazaru Foto: MONDO/Mladen Stojović

Umjesto 10 godina i 9 mjeseci, na koliko je bio osuđen prvostepenom presudom Višeg suda u Podgorici, Velimir Đurović iz Virpazara provešće u zatvoru 12 i po godina zbog ubistva sina Raka, odlučio je Apelacioni sud, piše Dan.

Podgorički dnevnik podsjeća da se stravična porodična tragedija desila 1. avgusta 2016. godine oko 19 sati i 30 minuta kada je Velimir nakon svađe pucao u sina. Ranjeni mladić hitno je transportovan u KBCCG ali je,nažalost, podlegao povredama nanijetim iz vatrenog oružja.

 Prema tvrdnjama njihovih komija ubistvo 30-godišnjeg mladića bilo je kulminacija svakodnevnih svađa između sina i oca tragedija se desila kada se Rako vratio iz sječe šume.

Velimir je nakon verbalne svađe pogodio Raka sa oko 20-ak metara od kućnog praga u grudi. Mladić je odmah nakon toga uspio da ode do komšija i zamoli ih da pozovu pomoć a onda je izgubio svijest i pao na ulicu.

Za to vrijeme Velimir je otrčao do drugog komšije i navodno tražio da mu pomogne da ne bude uhapšen, piše Dan.

Pošto je komšija to odbio, Velimir se vratio na mjesto zločina i tu sačekao policiju.

Apelacioni sud je uvažio žalbu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici i preinačio presudi u dijelu odluke o kazni. U ostalom dijelu prvostepena presuda je ostala neizmijenjna.

Sve vijesti