Podgorica: Tinejdžera htio da skine golog?

Autor:

Lažni policajac B. M. (27) 10. januara pretresao je na Skalinama devetnaestogodišnjeg E. Ć. i nakon pretresa od njega tražio da se skine go, što je ovaj odbio, pišu Vijesti.

0
A- A A+
Skaline Morača Podgorica rijeka Foto: Mondo-Danilo Jauković

  Zbog novih optužbi, policajcu B. M. će danas pred sutkinjom podgoričkog Osnovnog suda Nadom Rabrenović početi suđenje.

B. M. se u drugom postupku, sudi zbog istovjetnih optužbi. Prema optužnom predlogu on je 10. januara oko 20.30 sati na Skalinama prišao E. Ć., predstavio mu se kao policajac i pretresao ga.

“Nakon čega je zahtijevao da mu stavi na uvid sve stvari koje ima kod sebe, a po tom zahtjevu je E.Ć. i postupio i iz džepova izvadio mobilni telefon, cigarete i pet eura”, piše u optužnom predlogu, prenose Vijesti.

U istom dokumentu objašnjeno je da je B. M. od Podgoričanina tražio da sa njim ode u Centar bezbjednosti. On je u tužilaštvu tvrdio da nije pretresao E.Ć., da ga ne poznaje i da je tog dana bio kući sa roditeljima.

“Već godinu dana, od perioda kada sam izvršio krivično djelo lažno predstavljanje, upravo na Skalinama, više ne prolazim tim dijelom grada”.

Devetnaestogodišnji E.Ć. je, međutim, na saslušanju u Tužilaštvu prepoznao B. M. kao muškarca koji mu se predstavio kao policajac i pretresao ga. Objasnio je da mu je on  te večeri prišao, predstavio mu se kao policajac i rekao da je neophodno da ga pretrese.

“Kod sebe je imao pištolj, značku i motorolu. Postupio sam po njegovom zahtjevu i spustili smo se niz stepenice. Tu me je pretresao...Nakon pretresa mi je tražio da se skinem go, što sam odbio”, rekao je E. Ć. u tužilaštvu.

Branilac, advokat Damir Lekić, Vijestima je rekao da oštećeni svojom izjavom ne može dovesti u pitanje odbranu njegovog klijenta, koji je 10. januara bio u porodičnoj kući, sa roditeljima. Ocijenio je da je novi postupak protiv B. M. pokrenut bez dokaza.

Sve vijesti