YouTube zvijezdi se "smiješi" zatvor

Autor:

Španska YouTube "faca" na sudu zbog klipa koji je imao desetine hiljada pregleda, prijeti mu kazna od dvije godine zatvora!

Španska YouTube "faca" ReSet odgovara pred sudom zbog zločina protiv morala!

Kangua Ren, Kinez koji živi u Španiji, navukao je na sebe bijes javnosti klipom u kojem vara beskućnika. On je inače poznat kao "strimer" igre Fortnite.

Ren (20), koji vodi YouTube kanal ReSet, snimio se dok je beskućniku davao novčanicu od 20 evra, kao i "Oreo" keks koji je, umesto bijelog krema, sadržao pastu za zube.

Na klipu, beskućnik rumunskog porijekla jede keks, a vloger govori "neka, makar će tako konačno oprati zube, sigurno ih nije oprao otkad je postao beskućnik".

Siroti beskućnik, identifikovan samo kao Georgi L, počeo je da povraća nakon što je pojeo keks sa pastom za zube, a španskim medijima je rekao da strahuje za svoj život.

"El Pais" prenosi da je samo od ovog surovog klipa, ReSet zaradio 2.000 eura putem postavljanja reklama na svoj kanal. Klip je u međuvremenu obrisan.

Pošto je klip izazvao burne reakcije javnosti, Kangua je sa još jednim prijateljem ponovo posjetio beskućnika, u namjeri da snimi novi klip sa njim, ali je jedan prolaznik pozvao policiju.

Na sudu je otkriveno da je Kangua beskućniku nudio 300 eura kako bi ćutao o incidentu. Takođe, objelodanjeno je da je djeci i starijim ljudima u parkovima nudio sendviče u koje je stavljao izmet.

Ukoliko bude bio proglašen krivim za zločin protiv morala, prijeti mu do dvije godine zatvora.

Tagovi:
Sve vijesti